ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

Την υποψηφιότητα του για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Φλώρινας ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπιρος. Κυριότερος στόχος όπως είπε, θα είναι ο Δήμος Φλώρινας να αποτελέσει μία ισχυρή μονάδα τοπικής ανάπτυξης που θα στηρίζει και θα προστατεύει τον Δημότη και που συνεχώς θα εξελίσσεται σε έναν αποτελεσματικό διαχειριστή υπηρεσιών. Επεσήμανε δε ότι «πρώτιστο μέλημά μας, ως δημοτική αρχή, θα αποτελεί η διαπίστωση και καταγραφή των αναγκών των δημοτών, η αξιολόγηση και ιεράρχηση αυτών, ορίζοντας τις προτεραιότητες των δράσεων και των πρωτοβουλιών, με γνώμονα την διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, αφού τα πάντα θα πρέπει περιστρέφονται γύρω από αυτόν».
Πηγή:www.ert.gr/news/florina
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ :
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες.

Η αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πυλώνα Δημοκρατικής λειτουργίας και εκπροσώπησης του λαού στα κοινά με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Της αναβάθμισης και προώθησης του πολιτισμού και της εξασφάλισης κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και ωφέλιμων σχέσεων του πολίτη με την πόλη στην οποία ζει και βιοπορίζεται.

Ο καθένας από μας οφείλει να αντιμετωπίζει τον Δήμο της Φλώρινας και τις Τοπικές Κοινότητες ως σύνολο, ως μία ενιαία δυναμική οντότητα που αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο πολίτης μπορεί να αναπτυχθεί πολύπλευρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας του πολίτη με την τοπική αυτοδιοίκηση και η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος που θα εμπνέει ασφάλεια, σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

Για την επίτευξη των παραπάνω θα πρέπει όλοι μας να εργαστούμε με σθένος επιδιώκοντας ο Δήμος Φλώρινας να αποτελέσει μία ισχυρή μονάδα τοπικής ανάπτυξης που θα στηρίζει και θα προστατεύει τον Δημότη και που συνεχώς θα εξελίσσεται σε έναν αποτελεσματικό διαχειριστή υπηρεσιών. Αυτό θα επιτευχθεί χωρίς διαχωρισμούς σε πόλη και τοπικές κοινότητες.

Πρώτιστο μέλημά μας, ως δημοτική αρχή, θα αποτελεί η διαπίστωση και καταγραφή των αναγκών των δημοτών, η αξιολόγηση και ιεράρχηση αυτών, ορίζοντας τις προτεραιότητες των δράσεων και των πρωτοβουλιών, με γνώμονα την διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, αφού τα πάντα θα πρέπει περιστρέφονται γύρω από αυτόν . Να είναι σύμμαχος στα όνειρα και τις προσδοκίες του, ξεπερνώντας στερεότυπα, χρωμάτων και υστερόβουλων προσεγγίσεων. Να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες με κατανόηση, συνεργασία και αλληλεγγύη.

Η Φλώρινά μας παρουσιάζει μια στασιμότητα. Με στόχο την ανάπτυξη χρειάζεται μία ανανέωση, ώθηση προς τα εμπρός. Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν. Αυτό που προέχει είναι να δούμε όλοι μαζί τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι διαθέτουμε το όραμα, τη γνώση, την εμπειρία αλλά, κυρίως, την ισχυρή θέληση να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο τόπος μας. Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, με ισότιμες παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της Φλώρινας και σε κάθε τοπική κοινότητα.

Υποσχόμαστε ότι βασική μας προτεραιότητα, ως δημοτική αρχή, θα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς και τους πολίτες, σκοπεύουμε να εργαστούμε σκληρά ώστε να καταπολεμήσουμε την ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας, να δημιουργήσουμε κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη σωστή διαχείριση και προώθηση του πολιτισμού, να αναπτύξουμε συνεργασίες με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, να τονώσουμε την τοπική οικονομία, να αξιοποιήσουμε κατάλληλα το απαράμιλλης αξίας και φυσικής ομορφιάς απόθεμα του τόπου μας, να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα στηρίξουν ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να δώσουμε κατάλληλες διεξόδους και να ενισχύσουμε την ενεργό συμμετοχή των παιδιών μας σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και σε εθελοντικές δράσεις, να βελτιώσουμε στο μέτρο του εφικτού όλες τις υποδομές.

Ο πολιτικός μας σχεδιασμός δεν έχει ως στόχο τον εντυπωσιασμό. Βασική μας μέριμνα είναι να υλοποιήσουμε έργα ουσίας και να δώσουμε ξανά στον πολίτη δύναμη και στον Δήμο την αίγλη και την αξία που του αρμόζει.

Επιγραμματικά μερικές από τις προτεραιότητες μας αποτελούν η Τηλεθέρμανση, η Ύδρευση, ο Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι Συγκοινωνίες, ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο αθλητισμός, η κοινωνική πολιτική κτλ. που μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων, θα έχουν απώτερο στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Αυτός ο τόπος είναι μοναδικός με πλούσια ιστορία, πολιτισμό, παράδοση και ομορφιά. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους του, να τολμήσουμε με συμμετοχικές διαδικασίες, με διαβούλευση, να δώσουμε την ώθηση που του χρειάζεται. Να τον σηκώσουμε και να τον πάμε ψηλά, εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη που μου εμπιστεύτηκε τη διαχείριση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και που όλα αυτά χρόνια είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία.

Προσπαθήσαμε μέσα από τον σχεδιασμό και τη διαβούλευση να οριοθετήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες του νομού μας. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε αναπτυξιακό συνέδριο μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση της Π.Ε. και καθορίσαμε από την πρώτη στιγμή το πλαίσιο πάνω στο οποίο κινηθήκαμε και εργαστήκαμε για να φέρουμε εις πέρας όλα τα αναπτυξιακά έργα που αφορούσαν την περιοχή μας.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ως δείγμα γραφής, σας αναφέρω ότι υλοποιήσαμε μελέτες για το Πανεπιστήμιο, για τον κάθετο άξονα, για τα αρδευτικά Τριανταφυλλιάς, Πρεσπών και Παρορίου, υλοποιήσαμε αναδασμούς όπου αυτό ήταν απαραίτητο σε όλο το εύρος της Π.Ε. Φλώρινας, (Τ.Κ. αναφέρουμε), βελτιώσαμε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο με έργα ύψους άνω των 10 εκ. ευρώ.

Σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους χρηματοδοτήσαμε τις τηλεθερμάνσεις Αμυνταίου και Φλώρινας, χρηματοδοτήσαμε τις επισκευές των σχολικών μονάδων και των τριών δήμων της Π.Ε. Φλώρινας, υλοποιήσαμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας άνω των 3 εκ. ευρώ, κάναμε παρεμβάσεις στο ιστορικό κτίριο της Αγίας Όλγας με επισκευή της στέγης του και τη κατασκευή αποστραγγιστικού περιμετρικά του κτιρίου, διασώζοντας ουσιαστικά το κτίριο και είμαστε έτοιμοι μετά τις σχετικές μελέτες για την χρηματοδότηση της περάτωσης της συνολικής επισκευής και αναβάθμισης του κτιρίου ώστε να είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση στο Πανεπιστήμιο, υλοποιήσαμε το Master Plan του χιονοδρομικού, τη μελέτη για την αναβάθμισή του, τη κατασκευή νέου λιφτ και της τεχνητής χιόνωσης, καθώς και πολλά ακόμα έργα σε Τοπικές Κοινότητες σε όλο το εύρος της Π.Ε. Φλώρινας.

Πιστεύω ότι εργαστήκαμε μεθοδικά, με εντιμότητα και συνέπεια ώστε να μην απογοητεύσουμε όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους παρά τις όποιες δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολυνομίας που χαρακτηρίζει την χώρα μας.

Θεωρώ ότι με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κλείνει ένας επιτυχημένος κύκλος παρουσίας μας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Γνωρίζοντας όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φλώρινας, έχοντας ασχοληθεί με τα περισσότερα από αυτά, συμβάλλοντας καθοριστικά ώστε να δοθούν λύσεις, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, μέσα από την κατάθεση της υποψηφιότητάς μου για το αξίωμα του Δημάρχου, να ζητήσω την στήριξη όλων των πολιτών που πιστεύουν σε μια διαφορετική προσέγγιση για την εκπλήρωση σημαντικών στόχων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Φλωρινιωτών.

Χωρίς καμία εξαίρεση, με κανένα αποκλεισμό, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε, να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε κάθε καλή πρόταση, κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου Φλώρινας.

Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας ξέρουν ποιόν πρέπει να εμπιστευτούν, ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του τόπου μας.

Τους καλώ όλους να συμμετέχουν μαζί μας.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχία αυτής της προσπάθειάς μας.

Εύχομαι ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των υποψηφίων να είναι πάνω απ’ όλα δίκαιος και ειλικρινής.

Σας ευχαριστώ.

Στέφανος Μπίρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ