ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 2 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε 2 προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Ψυχικής Υγείας και Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 888.000 €, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)». Οι δράσεις στήριξης ψυχικής υγείας που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης περιλαμβάνουν:
· Ειδικό Κέντρο Ημέρας για άτομα με Alzheimer ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάϊμερ και άλλες συναφείς διαταραχές και
· Προγράμματα Έγκαιρης Παρέμβασης σε άτομα που πάσχουν από άνοια μέσω δράσεων διασύνδεσης των Κέντρων Ημέρας Alzheimer με Μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ), καθώς και δράσεων διασύνδεσης των Ιατρείων Μνήμης με Κέντρα Υγείας.
Δικαιούχοι της δράσης ορίζονται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Ν.2716/99 (ΦΕΚ 96 Α ), Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.)/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας του Ν.2716/99 (ΦΕΚ 96 Α) και όσους φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.
Οι δράσεις στήριξης υπηρεσιών για τις εξαρτήσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης περιλαμβάνουν:
· Προγράμματα Υπηρεσιών Πρόληψης που αφορούν στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των παρεμβάσεων πρόληψης των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές σε εθνικό επίπεδο, με προγράμματα καθολικής και επικεντρωμένης πρόληψης που απευθύνονται σε γενικό πληθυσμό και ειδικές ομάδες ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Επιπλέον, οι υπηρεσίες πρόληψης μπορούν να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο και στη διασύνδεση των δομών κατά των εξαρτήσεων με αυτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα με την ευαισθητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού ώστε να αναγνωρίζει, να παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες και να διασυνδέει τον πληθυσμό-στόχο με εξειδικευμένες δομές.
Δικαιούχοι της δράσης ορίζονται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.)/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και Συμπράξεις των παραπάνω αναφερόμενων φορέων.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/, από 18/02/2019 και ώρα 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως 17/05/2019 και ώρα 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 - 2020.
Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και τα συνοδευτικά της έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)