Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Στις 1 και 2 Μαρτίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου επισκέφτηκε τη Φλώρινα και το Αμύνταιο πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες και φορείς. Επισκέφθηκε σχολεία της Φλώρινας (1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - ΕΕΕΕΚ, Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας, 7ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας) όπου είχε ουσιαστικές συζητήσεις με τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των 15.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης με τους 4.500 εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-2020. Κατά την επίσκεψή του στα σχολεία ο Υπουργός συνομίλησε και με τους μαθητές που του παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές εργασίες τους. Η παρουσία του κ. Υπουργού στη Φλώρινα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη καθώς πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την έναρξη της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ανακοίνωσε επισήμως την ίδρυση του νέου Τμήματος Ψυχολογίας με έδρα τη Φλώρινα, την ίδρυση της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και του αντίστοιχου τμήματος Γεωπονίας (5ετούς φοίτησης) αλλά και του δεύτερου τμήματος Επιστήμης Τροφίμων με έδρα τη Φλώρινα. Για την Σχολή Καλών Τεχνών ανέφερε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να μετακινηθεί αλλά είναι πολύ πιθανή και ίδρυση δεύτερου τμήματος. Στα θετικά που αποκομίζει ο νομός μας από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι και η μελλοντική ίδρυση διετούς προγράμματος σπουδών Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο. Το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Παιδείας παρακολούθησε τη συνεδρίαση προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου όπου 28 αγόρια και κορίτσια από 16 έως 20 ετών από την Φλώρινα και το Αμύνταιο, στο πλαίσιο νεανικών δράσεων του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που υλοποιεί ο όμιλος Ενεργών νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), συζήτησαν θέματα της καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η παρουσία του Υπουργού Παιδείας στη Φλώρινα και το Αμύνταιο δείχνει τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ειδικά μάλιστα στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας, η οποία δικαιούται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους φοιτητές της.

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)