ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ "ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(VIDEO)

Η σύμβαση του έργου «Επισκευή, συντήρηση, ανακαίνιση σχολικών μονάδων Δήμου Φλώρινας έτους 2017» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο και την ανάδοχο του έργου, κ. Σαμαρά Ξένια του Ιωάννη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 510.149,81€, για το οποίο η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε έκπτωση 51,25%.Το έργο αφορά στην επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Φλώρινας, η μελέτη του οποίου υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, μετά από αιτήματα των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, επιτόπιους ελέγχους και διαπιστώσεις της υπηρεσίας.Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων των ακόλουθων σχολικών μονάδων, ως εξής:
Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας:
Εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) του κτιρίου, διαμόρφωση του ανατολικού πεζοδρομίου του σχολικού συγκροτήματος και κατασκευή του, δημιουργία αποστραγγιστικού στον βόρειο τοιχίο περίφραξης του συγκροτήματος, κατασκευή πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά του σχολείου.
Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Φλώρινας – ΕΠΑΛ Φλώρινας:
Επιμελής αποκατάσταση της οροφής των εργαστηρίων, εργασίες υγρομόνωσης στέγης εργαστηρίων, εργασίες αποκατάστασης υαλοπινάκων εργαστηρίων, εργασίες καθαίρεσης σαθρών επιχρισμάτων, αποκατάστασης επιχρισμάτων και χρωματισμού των χώρων όπου θα γίνουν αντίστοιχες επεμβάσεις.
5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
Διαμόρφωση της εισόδου του σχολικού συγκροτήματος και μεταφορά της κεντρικής εισόδου στην περίφραξη, ασφαλτόστρωση της βόρειας εισόδου, αποκατάσταση υφιστάμενου πλακόστρωτου τμήματος στη βόρεια αυλή του συγκροτήματος, διαμόρφωση και πλακόστρωση με κυβόλιθους τμήματος της βόρειας αυλής, αποκατάσταση των κιγκλιδωμάτων της βόρειας περίφραξης, αποκατάσταση κλίμακας εισόδου στο 5ο Νηπιαγωγείο, κατασκευή και τοποθέτηση στάσης λεωφορείων.
Στο υπό διαμόρφωση Νηπιαγωγείο Αμμοχωρίου
Αποξήλωση επενδύσεων τοιχοποιιών, δαπέδων και οροφών, κατασκευή διαχωριστικών με γυψοσανίδα για τη δημιουργία αιθουσών, κατασκευή ψευδοροφής, και ανακατασκευή δαπέδου, χρωματισμοί επιφανειών, κατασκευή περίφραξης και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, επισκευή WC και κατασκευή κουζίνας, πλήρης κατασκευή ηλεκτρικής εγκατάστασης ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.
Δημοτικό Σχολείο Αχλάδας
Ανακατασκευή WC και αντικατάσταση ξύλινων κουφωμάτων.
2ο Γυμνάσιο Φλώρινας
Ανακατασκευή WC, βαφές εσωτερικών χώρων και τοποθέτηση θερμαντικών.
Γυμνάσιο Αμμοχωρίου

Ανακατασκευή WC, εξωτερικές βαφές και τοποθέτηση θερμαντικών.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Δήμαρχος είπε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση για την επισκευή σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας. Πέρα από το συγκεκριμένο έργο το οποίο συμβασιοποιούμεόμως, θα προβούμε σύντομα στη δημοπρασία έργου ύψους 350.000,00€ μέσω του οποίου θα γίνουν επιπλέονεργασίες σε σχολεία του Δήμου μας. Από το πρόγραμμα Φιλόδημος θα συμβασιοποιηθεί έργο ύψους 200.000,00€, ενώ τέλος θα δημοπρατηθεί και ένα έργο περίπου 300.000,00€ για ελαιοχρωματισμούς σχολικών μονάδων. Επιπλέον, στο 8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας θα γίνουν εργασίες ύψους 117.000,00€, ενώ από το πρόγραμμα ΕΣΒΑΑ, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε πέντε σχολικές μονάδες στην πόλη της Φλώρινας. Σκοπός της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για τη δημιουργία ακόμα καλύτερου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους μαθητές. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ανάδοχο εταιρεία και οι εργασίες που ανέλαβε να ολοκληρωθούν άμεσα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)