ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες την 6η Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη στις 7 μ.μ συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον βουλευτή της Ν.Δ του νομού μας κ. Γιάννη Αντωνιάδη.Ο Σύλλογος κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον κλάδο.
Ορισμένες από τις θέσεις και τις προτάσεις του συλλόγου μας καθώς και τα θέματα που συζητήθηκαν στη μεταξύ μας συνάντηση ήταν:
Η κάλυψη των οργανικών κενών για διορισμό στην Ειδική Αγωγή. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι αυτές ανέρχονται σε τέσσερις (4) τον αριθμό.
Η σύσταση και η κάλυψη νέων οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, σχολικών νοσηλευτών, κλπ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) οι όποιες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς.
Οι λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε όλα τα κτηριακά προβλήματα όπως π.χ το 4ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας καθώς και το Νηπιαγωγείο Αμμοχωρίου που κατεδαφίστηκαν και θα πρέπει να ανεγερθούν και πάλι στον ίδιο ή σε διαφορετικό χώρο ως πολυδύναμα Νηπιαγωγεία.
Οι προτάσεις που θα πρέπει να γίνουν για τροποποιήσεις προς το υπουργείο οικονομικών έτσι ώστε να δοθούν πρόσθετες έκτακτες επιχορηγήσεις στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής μας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έτσι ώστε αυτές να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση.
Η δήλωση της αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις και τις μετονομασίες τμημάτων των Πανεπιστημίων και περαιτέρω συγχωνεύσεις Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.
Η επιδίωξη της ενεργειακής αναβάθμισης των Σχολείων της περιοχής μας.
Συζητήθηκε επίσης η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και οι χαμηλές αποδοχές των εκπαιδευτικών.
Έγινε στη συνέχεια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού προστατευτικού πλαισίου για τους εκπαιδευτικούς και για την αποφυγή της συνεχιζόμενης στοχοποίησής τους από τους γονείς.
Η θέση του συλλόγου είναι ότι όλα τα παραπάνω αφορούν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας, ανικανοποίητα εκπαιδευτικά αιτήματα, καθώς και χρόνια προβλήματα καθημερινότητας που παραμένουν άλυτα και οδηγούν στη δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων. Ευελπιστούμε, μετά από την παρέμβαση του βουλευτή μας, να δοθούν σε αυτά λύσεις.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)