ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η επερώτηση του Περιφερειακόύ Συμβούλου Ιωάννη Στρατάκη σχετικά με την επισκευή του Κτιρίου της ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ στην πόλη της Φλώρινας. Στην επερώτηση του κ. Στρατάκης αναφέρει:  "Όπως είναι γνωστό το κτίριο της Α. Όλγας (ιδιοκτησίας της Στέγης προς Διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων) προορίζεται για την στέγαση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, δέσμευση που χρονολογείται από την ίδρυση της Σχολής. Απαραίτητο για να παραδοθεί το κτίριο προς χρήση είναι η επισκευή –προσαρμογή του σύμφωνα με μελέτη ,η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και η υλοποίηση της οποίας θα γίνει με αξιοποίηση χρηματοδότησης από το τρέχον ΕΣΠΑ (αξ. Πρωτ. 11) με δικαιούχο το Παν/μιο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε αρμοδίως ,η μελέτη παρεμβάσεων στο κτίριο έχει διαβιβαστεί προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ) με σοβαρές ελλείψεις του Φακέλου και ως εκ τούτου αναμενόμενο αποτέλεσμα την απαίτηση διορθώσεων και συμπληρώσεων και άρα την απαίτηση χρόνου για την τελική έγκρισή της και την υποβολή της προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για την πρόοδο προετοιμασίας και τις ενέργειες που σκοπεύετε να προβείτε για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου". «Η απάντηση του κ. Αντ/ρχη"  αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Στρατάκης "περιορίζεται απλά σε διαπιστώσεις χωρίς να δίνει ουσιαστικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και προγραμματισμού για την ωριμότητα και τελικά την υλοποίηση του έργου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)