ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Από τις 6” της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.
Τοποθετήθηκε σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, τους άτεχνους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις συνεχείς αντιφάσεις στις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών. Σημείωσε δε, ότι η προεκλογική ρητορική της ΝΔ ήταν φύλαξη των συνόρων -χωρίς να καταλαβαίνουμε τι εννοεί- και τώρα αναφέρεται σε αστειότητες για πλωτά φράγματα, μιλούσαν για αλλοίωση του πληθυσμού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους πρόσφυγες και ότι οι ίδιοι θα βάλουνε τάξη. «…και έρχεται επτά μήνες μετά έχοντας καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν υπάρχει καμία πολιτική παρά μόνο κάποιο επίπεδο εξαγγελιών…μιλάνε για αλλοίωση πληθυσμού, για κολαστήρια αλλά και συγχρόνως θα λύσουμε το πρόβλημα…». Έπειτα, στηλιτεύοντας την κυβερνητική πολιτική και τους άστοχους κοινοβουλευτικούς χειρισμούς της -παρατηρώντας την αναγκαιότητα διαβούλευσης με την κοινωνία, σημείωσε: « Γιατί έρχεται ΠΝΠ αφού η Βουλή λειτουργεί κανονικά και δεν έρχεται ως νόμος για να δούμε τι λένε και οι Βουλευτές των περιοχών; Γιατί εδώ ξέρετε τι γίνεται; Μάλλον έχουν αποφασίσει σε αυτή την κυβέρνηση, που δεν έχουνε μάθει ποτέ να συνομιλούν με την κοινωνία, να έχουν πολιτικό κόστος χάνοντας δύο νησιά, τους Δημάρχους καιτην κοινωνία…Αλλάξανε συντονιστή, υπουργό, υφυπουργό, παραμένει ο συντονιστής, έγινε το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχει αρμοδιότητες που θα είχε ο εθνικός συντονιστής…μπάχαλο».
Στη συνέχεια, σχολίασε τις συγκρίσεις των χειρισμών της νυν κυβέρνησης με τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό ζήτημα, παρατηρώντας: « Μιλήσαμε και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε απότομα να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και απολογούνταν συνεχώς στα πάνελ για 5500 πρόσφυγες στη Μόρια. Τώρα μιλάμε για 25000. Η κυβέρνηση της ΝΔ για επτά μήνες δεν είδε το πρόβλημα και οι πρόσφυγες αυτή την στιγμή έχουν τριπλασιαστεί. Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Καταργεί υπουργείο – φτιάχνει υπουργείο. Βάζει συντονιστή – κάνει υφυπουργό. Δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή πολιτική και τώρα ακούμε…κλειστά κέντρα ή ανοιχτά κέντρα ή ημίκλειστα κέντρα;».Σχολιάζοντας λοιπόν τις δηλώσεις Α. Γεωργιάδη σχετικά με τον τύπο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, παρατήρησε ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Δίκαιο δεν χρηματοδοτεί και δεν επιτρέπει κλειστά κέντρα. «Και είπε ο κ. Γεωργιάδης, να μην μας δώσουν ούτε 1 ευρώ…εμείς θα τα κάνουμε κλειστά. Φυλακές. Να χάσει η χώρα δηλαδή τη νομιμότητα και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα».

«Επιμένω και λέω, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες των νησιών ανήκουν πολιτικά και στηρίχτηκαν από τη ΝΔ και σήμερα δεν τους μιλάνε.H ΝΔ δεν ακούει την κοινωνία», σημείωσε σκωπτικά. Στην ερώτηση για την δημιουργία ανοιχτών κέντρων και αποσυμφόρησης των νησιών, δήλωσε: «Να πω κάτι που είναι πασιφανές, αυτά τα νησιά που μάζεψαν τόσο κόσμο πρέπει να αποσυμφορηθούν. Να μοιραστούν σε όλη την Ελλάδα. Αλλά έλα που όταν με μια ρητορική έχουν φέρει τις υπόλοιπες κοινωνίες και τους Δημάρχους απέναντι, βρίσκουν μια αντίσταση σε όλη την Ελλάδα. Τα δικά τους στελέχη. Εμείς έχουμε πει ότι σε αυτό το θέμα, επειδή έχουμε την ευαισθησία και ξέρουμε πως πρέπει να κινηθεί η χώρα, θα είμαστε αρωγοί».

Έπειτα, σημείωσε την σοβαρή ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και σεβασμό απέναντι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, λέγοντας: «Επιμένω στο Διεθνές Δίκαιο, γιατί αν το προσφυγικό έχει ελπίδα να λυθεί, πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να παραδεχτούμε την κλιματική αλλαγή και τους πολέμους που είναι το μείζον ζήτημα, θέλει την αρωγή της Ε.Ε. στο να μοιραστεί το βάρος. Όταν της δίνεις πάτημα ότι εσύ έτσι αντιμετωπίζεις το Διεθνές Δίκαιο και βάζεις αστεία πλωτά φράγματα με τις Βρυξέλλες να γελούν, χάνεις το δίκιο σου και δεν μπορείς να προσμένεις στήριξη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)