ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Σε «ιατρεία» θα μετατραπούν από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και το Σάββατο 1 Αυγούστου οι αίθουσες του Γυμνασίου – Λυκείου Λαιμού του Δήμου Πρεσπών, καθώς θα φιλοξενήσουν τις δράσεις των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, που επισκέπτονται για δεύτερη φορά την περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Στο χώρο του σχολείου από τις 09:00 έως τις 18:00 θα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις από την εξειδικευμένη ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, η οποία αποτελείται από Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, Γυναικολόγο, Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, Διαιτολόγο, Γενικό Χειρουργό, Ακτινολόγο, Παιδίατρο, Νευρολόγο και Οδοντίατρο.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13:00 – 16:00 καθημερινές).
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: υπέρηχους, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, ακτινογραφίες, μαστογραφίες και τεστ Pap, αιμοληψίες για βιοχημικό έλεγχο, αφαιρέσεις κύστεων και λιπωμάτων, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης κλπ.
Παράλληλα με τα ιατρεία στο παλαιό Δημαρχείο του Λαιμού Πρεσπών, την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Διατροφή και ποιότητα ζωής» και την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 18.00 θα γίνει μάθημα Α΄ Βοηθειών για ενήλικες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα τέσσερις (74) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)