Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ

Συστήματα ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας, καθώς και πιστοποιητικά πυροπροστασίας θα έχουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού. Ήδη από την προηγούμενη θητεία, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την πυροπροστασία του Βρεφικού και των Παιδικών Σταθμών.

Έτσι, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης (πρώην ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού θα λάβουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας και θα εξοπλιστούν με: 

· πυροσβεστικές φωλιές,
· πυροσβεστήρες,
· συστήματα πυρανίχνευσης
· συστήματα αναγγελίας κινδύνου πυρκαγιάς
· φωτιστικά ασφαλείας
· πυράντοχες πόρτες

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων ανά την Ελλάδα δεν πληροί τους απαραίτητους κανόνες πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι έκθετοι σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Μετά λοιπόν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, ο Δήμος Άργους Ορεστικού εξασφαλίζει και την πυροπροστασία των σχολείων του, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών υποδομών για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.