ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 108Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ

Διήμερο εκδηλώσεων παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυντας Αλκιβιάδη Στεφανή διοργανώνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και τη Κυριακή 1η Νοεμβρίου η Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου, με αφορμή τον εορτασμό της 108ης Επετείου των Ελευθερίων της Κέλλης από τον Τουρκικό ζυγό.Η Εκδήλωση εντάσσεται στις Επιστημονικές, Εκκλησιαστικές και Πολιτισμικές Εκδηλώσεις με γενικό θέμα:


«ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: 
ΤΡΕΙΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΑΙΩΝΙΑΙ ΑΞΙΑΙ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΧΡΟΝΙΑ 108 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ» .

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 17:30 με  Μέγα Πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικολάου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου. Ομιλητής της εκδήλωσης ο  Ηλίας Μογλενίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού «Μέλαθρον Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη» με  Θέμα: «Η Χριστιανική θεώρηση στη ζωή και στο έργο του Πρωτομάρτυρα και Εθνομάρτυρα, του Μακεδονικού Αγώνα, Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Παύλου Μελά».


Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Απονομή Τιμητικής Διακρίσεως στον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή και ομιλία από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο.

Πρόγραμμα


17:30-19:00 Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικολάου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου.


Συντονιστής Δημήτριος Παπαδόπουλος
Φιλόλογος, Μουσικοδιδάσκαλος

19:00-19:15 Χαιρετισμοί
19:15-19:30 Έναρξη Εκδηλώσεως από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης Αθανάσιο Τάσκα


ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ομιλητής 19:30-20:30 Ηλίας Μογλενίδης

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού «Μέλαθρον Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη».

Θέμα: «Η Χριστιανική θεώρηση στη ζωή και στο έργο του Πρωτομάρτυρα και Εθνομάρτυρα, του Μακεδονικού Αγώνα, Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Παύλου Μελά».

20:30-20:45Απονομή Τιμητικής Διακρίσεως στον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή.

20:45-21:00 Κατακλείδα της Εκδηλώσεως από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)