Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΚΑΝΑΡΗ (video)


Τον Ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη τον Μπουρλοτιέρη, τίμησαν μαθητές των τμημάτων Β1’ και Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων, κ. Μαρίας Σφέτκου και κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, ολοκληρώνοντας τα Σχέδια Εργασίας των τάξεών τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη στο Μνημείο-προτομή του ήρωα αγωνιστή, που υπάρχει στον περίβολο του Διοικητηρίου Φλώρινας, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες.


Το γλυπτό μνημείο αποτελεί δωρεά του Πολεμικού Ναυτικού προς τον Δήμο της Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της «Ναυτικής Εβδομάδας» στη Φλώρινα από 28 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 1998. Η προτομή κατασκευάστηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με δαπάνη του Ναυτικού και είναι η μοναδική προτομή ήρωα του 1821 στην πόλη μας.


Τη σεμνή υπαίθρια εκδήλωση, που έγινε με όλα τα μέτρα των συνθηκών της πανδημίας, τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Γεώργιος Λυγούρας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της τιμής στους ήρωες προγόνους μας και επιβράβευσε την πρωτοβουλία τους. Στην κατάθεση στεφάνου παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φλώρινας, κ. Θωμάς Τσούλης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.