ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν το διήμερο 21 και 22 Μαίου η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου, ο Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου.
Το Σάββατο 21 Μαίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με προετοιμασία των κολλύβων του Μνημόσυνου στην αίθουσα της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ, όπου και θα προσφερθεί καφές με εδέσματα εις μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και παρουσίαση– ομιλία για την περίοδο 1916-1923, με εισηγητή τον καθηγητή MSc Ιστορίας, Έρευνας και Διδακτικής Γιώργο Μυλωνά.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή 22 Μαίου με Τέλεση Μνημόσυνου για τα θύματα της γενοκτονίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου , παρουσία των Δημοτικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών, Συλλόγων και πολιτών και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού (πλησίον ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)