ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΔΩΣΕ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)



Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1987 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παράνομης διακίνησης και χρήσης Ναρκωτικών για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα , το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας όπως κάθε χρόνο δράττεται της ευκαιρίας για να ενημερώσει την ευρύτερη τοπική κοινότητα για τις Εξαρτήσεις.

Αυτή τη χρονιά, το σύνθημά μας για αυτή την ημέρα είναι «Δώσε την πάσα στην Πρόληψη», γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τον σημαντικό της ρόλο σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.

Η ιστορία της πρόληψης στην Ελλάδα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η πρόληψη της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών μέσω μιας ευρύτερης προσέγγισης η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη υπεύθυνης συμπεριφοράς και δεξιοτήτων που προασπίζουν την υγεία : σωματική, ψυχική, κοινωνική.

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας ιδρύονται και λειτουργούν από τον ΟΚΑΝΑ με την συνεργασία και την ενεργό ευθύνη της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινότητας. Το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας ιδρύεται τον Μάρτιο του 1998.

Πάγια προτεραιότητα λοιπόν της πρόληψης ουσιοεξάρτησης και των δράσεων μας αποτελεί η συμμετοχή της όλης σχολικής κοινότητας: μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς.

Παρεμβάσεις όμως γίνονται και στην ευρύτερη κοινότητα με την συνεργασία διάφορων κοινοτήτων και συλλόγων. Εξετάζουμε τους παράγοντες κινδύνου και ενισχύουμε. τους προστατευτικούς παράγοντες

Φέτος με αφορμή τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών , επιλέξαμε να συνεργαστούμε με αθλητικά Σωματεία και αθλητικούς συλλόγους .Διοργανώσαμε φιλικό Ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ομάδα Ακρίτας Αχλάδας και στην ομάδα ΙΘΑΚΗ – ΚΕΘΕΑ με το συμβολικό μήνυμα «Δώσε την πάσα στην Πρόληψη» και δημιουργήσαμε βίντεο με την συνεργασία αθλητών συλλόγων της πόλης μας , προβάλλοντας μηνύματα της πρόληψης και την σύνδεσή της με τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Ας δώσουμε την πάσα στην πρόληψη και στο Κέντρο πρόληψης για να πετύχει τον στόχο του ο οποίος είναι να εκπαιδεύσει παιδιά και νέους σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες για να ανταπεξέρχονται στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής χωρίς τη χρήση κάποιας εξαρτησιογόνας ουσίας .

Tο Κέντρο πρόληψης των Εξαρτήσεων Φλώρινας στελεχώνεται από 2 ψυχολόγους, 2 κοινωνικούς λειτουργούς και 1 κοινωνιολόγο οι οποίοι καθημερινά δέχονται αιτήματα βοήθειας από την κοινότητα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης

Αντωνιάδης Γεώργιος

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)