ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το μήνυμα του για την παγκόσμια ημέρα κατά της παράνομης διακίνησης και χρήσης Ναρκωτικών ουσιών έστειλε το Δ.Σ. του Κέντρο πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών Φλώρινας. Όπως αναφέρει στο μήνυμα του "Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1987 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παράνομης διακίνησης και χρήσης Ναρκωτικών για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.To πρόβλημα των εξαρτήσεων δυστυχώς παραμένει, γιατί είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με ψυχοκοινωνικούς παράγοντες, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες των χωρών και προστίθενται διαρκώς καινούρια προβλήματα και συνθήκες που επηρεάζουν το άτομο, την οικογένεια , το σχολείο και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το άτομο αναπτύσσεται και ζει. Πόσο μάλλον σήμερα που η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βγει από μία οικονομική και κοινωνική κρίση που είχε πολυετή διάρκεια. Η εμφάνιση της πανδημίας του Κορωνοϊού επίσης , είχε αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις και βλέπουμε τα αποτελέσματα τώρα.
Από όλα αυτά γίνεται σαφές ότι η πρόληψη βρίσκεται μπροστά στην καταπολέμηση του φαινομένου. Οι παρεμβάσεις της αφορούν την ενίσχυση προστατευτικών παραγόντων και την αντιμετώπιση επιβαρυντικών που συνδέονται με την χρήση ουσιών καθώς επίσης και προβλημάτων που συνδέονται με αυτήν.Η ιστορία της πρόληψης στην Ελλάδα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας ιδρύονται και λειτουργούν από τον ΟΚΑΝΑ με την συνεργασία και την ενεργό ευθύνη της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινότητας. Το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας ιδρύεται τον Μάρτιο του 1998 και μέχρι σήμερα συνεργάζεται με όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς. Υλοποιεί παρεμβάσεις και στην ευρύτερη κοινότητα με την συνεργασία διάφορων κοινοτήτων και συλλόγων. Εξετάζουμε τους παράγοντες κινδύνου και ενισχύουμε. τους προστατευτικούς παράγοντες.
H μέρα αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεχούς προσπάθειας μας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης Για αυτόν τον λόγο την 26 Ιουνίου 2024 στις 10:00, θα βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα παρέχουμε πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και ενημερωτικό υλικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ