60 ΞΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

60 Φοιτητές που προέρχονταν από 23 χώρες του κόσμου φιλοξένησε η Καστοριά στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 42ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού.
Η Καστοριά για  ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά φιλοξένησε τους ξένους φοιτητές και επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.  Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό με μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού. Το πρόγραμμά τους που έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης, και περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην Καστορια. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η  Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, για άλλη μια χρονιά, στήριξε την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης καθώς θεωρεί ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τα παιδιά αυτά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)