ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση με ίσες ευκαιρίες ζητούν να έχουν τα παιδιά με αναπηρίες οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρίες της Π.Ε. Φλώρινας.
Όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΑ Φλώρινας και στο liveflorinanews η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγνή Σιδηροπούλου για τα παιδιά με αναπηρίες δεν υπάρχει πρόσβαση την εκπαίδευση, δεν υπάρχουν υποδομές για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρίες να παρακολουθήσουν τα ειδικά εργαστήρια κατάρτισης έτσι ώστε να μπορούν αύριο μεθαύριο να βγουν και στην αγορά εργασίας να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Επεσήμανε δε ότι εδώ και εννιά χρόνια οι φορείς της Φλώρινας τους εμπαίζουν καθώς έχουν ζητήσει ως σύλλογος της κατασκευή ενός σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Ε.Ε.Κ όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα μένουν μόνο στα λόγια.
«28 παιδιά με αναπηρίες  που παρακολουθούν τα εργαστήρια στο Ε.Ε.Κ. στριμώχνονται σε τρεις αίθουσες στο κτίριο του ΕΠΑΛ» τόνισε ακόμα «με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών αυτών καθώς οι χώροι δεν ενδείκνυνται για την υλοποίηση των μαθητών για τα παιδιά με αναπηρίες. Έχουμε κάνει πρόταση στον Δήμο Φλώρινας, που είναι και υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια, να μας παραχωρήσει το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στον Σίμο Ιωαννίδη όπου οι χώροι επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με αναπηρίες και μπορούν να παρακολουθήσουν πιο εύκολα τα εργαστήρια του Ε.Ε.Κ. όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα». Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα κατασκευής άμεσα νέου σχολικού κτιρίου για το Ε.Ε.Κ. καθώς δεν αφορά μόνο τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στα εργαστήρια αλλά και τα παιδιά που θα έρθουν μετά και τώρα φοιτούν στο ειδικό σχολείο. «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι το αυτονόητο» υπογράμμισε η κ. Σιδηροπούλου «να δοθούν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να βγουν στην αγορά εργασίας. Τα άτομα με αναπηρία δεν θα πρέπει να τα θυμόμαστε μόνο κάθε 3 Δεκεμβρίου άλλα όλες τις ημέρες του χρόνου και να τους προσφέρει η πολιτεία ίσα δικαιώματα και στην εκπαίδευση τους και στην αγορά εργασίας αλλά και στην ένταξη τους στην κοινωνία».

Το απόγευμα θα ανεβάσουμε και το ηχητικό από την συνέντευξη της κ. Αγνής Σιδηροπούλου στην ΕΡΑ Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ