ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ- ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Κ.Π. ΔΕΜΕΡΤΖΗ - ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ

Συγχαίρουμε θερμά την κ. Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου, γιατί στο διαγωνισμό που προκήρυξε για το έτος 2015 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, απέσπασε το Βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή – στον Έλληνα Δάσκαλο». Η απονομή έγινε στην ετήσια γιορτή για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που διοργανώνεται από  τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 2 Απριλίου στην Αθήνα.
Το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και την Παιδική Λογοτεχνία.
Πράγματι, η κ.Ευθυμιάδου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής της διαδρομής, με πολλή αγάπη, αφοσίωση και  μεγάλη ευθύνη και φροντίδα έχει υλοποιήσει αμέτρητες δράσεις με τους μαθητές όχι μόνο της τάξης της αλλά ολόκληρου του σχολείου, προκειμένου να τους τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για τα παιδικά βιβλία. Η συστηματική λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου, η επιμέλεια σχολικών εκδόσεων, η διαρκής αξιοποίηση της παιδικής λογοτεχνίας σε μαθήματα, προγράμματα και εκδηλώσεις, ο τακτικός Εορτασμός της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, τα λογοτεχνικά αφιερώματα,  η διοργάνωση εκθέσεων βιβλίου, η πρόσκληση συγγραφέων  κ.λπ. είναι μερικά δείγματα της σημαντικότατης δράσης της στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Σόνια, η δική σου βράβευση αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή για την Καστοριά και για την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Σου ευχόμαστε η θεά «Λογοτεχνία», να συνεχίσει να σε εμπνέει δημιουργικά στο παιδαγωγικό και διδακτικό σου έργο.

Η Σχολική Σύμβουλος                                                            Ο Δ/ντής Π.Ε Καστοριάς
Δημοτικής Εκπ/σης 1ης περιφ. Καστοριάς                             Γεώργιος Μασλάρης
Αλίκη Καζταρίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ