ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διευκρινίσεις σχετικά τις διαδικασίες πρόσληψης από τους δήμους ανέργων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ δίδονται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των διατιθέμενων θέσεων της ειδικότητας ΥΕ γενικών καθηκόντων ανέρχονται σε 14.210, ήτοι το 44,03% των ωφελουμένων. Όμως οι δήμοι οφείλουν:
Πρώτον,  να κατανείμουν τους επιτυχόντες σε θέσεις γενικών καθηκόντων σε θέσεις απασχόλησης που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, δηλαδή να μην τους αλλάξουν κατηγορία απασχόλησης.

Δεύτερον, να μην υπερβούν τον αριθμό των ΥΕ Γενικών Καθηκόντων που τους έχει εγκριθεί.
Τρίτον, οι δήμοι οφείλουν να ενημερώσουν γραπτώς τον ΟΑΕΔ για την ακριβή κατανομή εργασιών των ωφελουμένων, εν προκειμένω σε ποιους τομείς οι δήμοι κατανέμουν τη συγκεκριμένη κατηγορία ωφελούμενων. Επίσης θα πρέπει να δηλωθούν ρητά από τους δήμους στον ΟΑΕΔ,  οι ωφελούμενοι γενικών καθηκόντων που θα εργαστούν στην καθαριότητα, έτσι ώστε να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.
Αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη  για τον έλεγχο των δικαιολογητικών, η Γενική Γραμματεία ενημερώνει ότι: «Για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των ωφελουμένων την ευθύνη φέρει ο επιβλέποντας φορέας. Ο ΑΣΕΠ ο οποίος και ενέκρινε την προαναφερθείσα δημόσια πρόσκληση  κατάρτισε αναλυτικά προσοντολόγιο στο οποίο αναγράφονται όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν  οι ωφελούμενοι έτσι ώστε να απασχοληθούν στην εκάστοτε ειδικότητα».

Πηγή:  dikaiologitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)