Ξεκίνησε το Τριήμερο Ακαδημαϊκό Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στην Φλώρινα.. Παρέμβαση των Παμμακεδονικών Συλλόγων στο Συνέδριο (video)

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη 16 Ιουλίου το τριήμερο Ακαδημαϊκό συνέδριο που έχει ως σκοπό να αναλύσουν την σύγχρονη μακεδονική ιστορία από διάφορες οπτικές γωνίες, όπως αυτή
της γλωσσολογίας, της ανθρωπολογίας, της πολιτικής και της κοινωνιολογίας και είναισυνδιοργάνώση , του κόμματος των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα ΕΕΣ.-Ουράνιο Τόξο, της οργάνωσης των Μακεδόνων της Βουλγαρίας, με την Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AMHRC) και το Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καναδά (MHRMI).Στο συνέδριο που παραβρέθηκαν Ακαδημαϊκοί Καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Αυστραλίας, αίσθηση προκάλεσε η μικρή προσέλευση του κόσμου από την περιοχή της Φλώρινας.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, την αίθουσα του συνεδρίου παραβρέθηκαν και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ. Γιουμαρτζίδης Δημήτρης, με την συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου,
κα Γκατζούλη Νίνα και εκπρόσωπους των παμμακεδονικών ενώσεων Ελλάδας, οι οποίοι ζήτησαν να τους δοθεί ο λόγος να κάνουν παρέμβαση κάτι που αρχικά δεν έγινε, αλλά στην πορεία τους επιτράπηκε να κάνουν ερώτηση στον κεντρικό ομιλητή της ημέρας.
Στην συνέχεια, τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων, μοίρασαν βιβλία τα οποία μας κατήγγειλαν πως κατέληξαν στα σκουπίδια...

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα απο την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου αλλά και τα όσα μας δήλωσαν ο Αντιπρόεδρος και ησυντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων:


Πηγή: anapodoi.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)