ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ" ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στις εκδηλώσεις «Ρατοπούλεια 2015» που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

 Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μπίρος είπε αναλυτικά τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι, Συμπατριώτες μου,  Είναι κοινή παραδοχή πως η παιδεία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα ανθρώπινα αγαθά.  Κι αυτό οι Πόντιοι το γνώριζαν στην πατρίδα τους τον Πόντο αλλά το γνωρίζουν και σήμερα στην Ελλάδα πολύ καλά.  Ζούμε σ’ έναν κόσμο που περνάει κρίση, μια κρίση πολύπλευρη, κρίση οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική, κρίση θεσμών και αξιών, που είναι πολύ πλατύτερη από το περιεχόμενο που θέλησαν να δώσουν κάποιοι σ’ αυτή τη λέξη και που βλέπουν το τέλος της στο τέρμα του τούνελ.  Κι απ’ αυτήν, μόνο η γνώση μπορεί να μας βγάλει. Μόνο αυτή μπορεί να λύσει προβλήματα, να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα μας.  Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.  Είναι γεγονός πως οι Πόντιοι αποτελείτε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, με ισχυρή πολιτισμική, οικονομική και πολιτική παρουσία ανά τους αιώνες.   Ακρίτες, που με τόλμη και παρρησία περιφρουρήσατε την αλησμόνητη πατρίδα σας, τη θρησκεία και την ελληνικότητά σας. Για τρία πράγματα ξεχωρίζει ο πόντιος, για την αγάπη του για την πατρίδα, την πίστη στην ορθοδοξία και τα γράμματα.  Η πορεία σας είναι συνυφασμένη με το πνεύμα και τον πολιτισμό. Από τα βάθη των αιώνων  προσφέρατε στις τέχνες και τα γράμματα, δημιουργώντας μεγάλα πνευματικά κέντρα που διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και αποτέλεσαν ορμητήρια αντίστασης στα δύσκολα χρόνια της ιστορικής πορείας του έθνους μας.  Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, δεν μπορεί παρά κι αυτή να ακολουθεί την πορεία της μεγάλης οικογένειας του ποντιακού Ελληνισμού.  Από τον Χρύσανθο Τραπεζούντας, ως τον Δημήτρη Ψαθά και την οικογένεια Ρατοπούλου υπηρετείτε με πάθος τα γράμματα και το πνεύμα.  Αιώνιο παράδειγμα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, αποδεικνύετε με τη στάση σας πως η σπουδάζουσα νεολαία μας είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας.   Η γνώση σε όλα τα επίπεδα και σε όλες της τις εκφάνσεις, θα πρέπει να είναι η πρωταρχική και βασική μας επένδυση ως χώρα, ως τοπική κοινωνία, ως άτομα.  Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η οικογένεια Ρατοπούλου, γι’ αυτό και την ευγνωμονώ και ευχαριστώ ως Αντιπεριφερειάρχης αλλά και ως απλός πολίτης για την ευεργεσία της προς τα Ελληνόπουλα ποντιακής καταγωγής αυτού του τόπου.    Στη δε Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας, να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου, για την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών κατά τρόπο άμεμπτο και άψογο, δημιουργώντας το θεσμό «ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ».  Ευχόμενος στα παιδιά καλή επιτυχία στην παραπέρα πορεία τους και στους γονείς δύναμη και υπομονή, να συγχαρώ για άλλη μια φορά την οικογένεια Ρατοπούλου, που βάζει πάνω απ’ όλα τη μόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών, οραματιζόμενη μια κοινωνία καλύτερη, δικαιότερη και με ανθρώπινο πρόσωπο.  Να καλωσορίσω επίσης και να ευχηθώ στον εξαίρετο ομιλητή, τον θεολόγο και ιστορικό Θεοδόσιο Κυριακίδη, καλή διαμονή στην πόλη μας.»_

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)