ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης μαζί με άλλους 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Ερώτηση (αρ. πρωτ. 889-5/11/2015) προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων,σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους Έλληνες παραγωγούς. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
Κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους Έλληνες παραγωγούς»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο.......και άλλες διατάξεις», το οποίο φέρατε στη Βουλή προς ψήφιση ως προαπαιτούμενο, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, τριπλασιάζεται, από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, για την περίοδο 1.10.2015 έως 30.9.2016, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2016, καταργείται πλήρως και εξισώνεται µε εκείνον του πετρελαίου, που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες κι επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, μία μεγάλη μερίδα αγροτών περιμένει επί μακρόν να πληρωθεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, αφού εκκρεμούν, σύμφωνα με πληροφορίες των αγροτικών συλλόγων, περίπου 30 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, άλλα 108 εκατ. ευρώ για το 2014 και ένα ποσό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ για το 2015.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου αποτελεί ανάσα ρευστότητας στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, που βιώνουν και οι Έλληνες παραγωγοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

​Π​​οιος​ είναι ο αριθμός των δικαιούχων αγροτών ​κατ' έτος, ​που παραμένουν απλήρωτοι ​την τριετία 2013 - 2015;
Πόσο είναι το ποσό που τους οφείλεται;
Πότε προβλέπεται να πληρωθούν επιτέλους;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)