Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΧΤΥΩΝ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Την 31/01/2016 κατόπιν καταγγελίας που αφορούσε παράνομη αλιεία στην Βεγορίτιδα έγινε αυτοψία από μέλη του Συλλόγου στο σημείο που υποδείχθηκε και αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη διχτυών ψαρέματος, αμέσως ειδοποιήθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας το οποίο προέβη σε κατάσχεση των μέσων αυτών. Διεξάγεται έρευνα σχετικά με το συμβάν και έπονται τα αποτελέσματα αυτής.Λόγω αναπαραγωγής του είδους Τούρνα, θα υπάρχουν έλεγχοι σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για τα επιτρεπόμενα μέσα αλιείας.
Υπενθυμίζουμε πως για την ερασιτεχνική αλιεία ισχύουν τα εξής:
Σύμφωνα με το Π.Δ. 373/85, η ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά νερά (λίμνες , ποτάμια και λοιποί υδάτινοι σχηματισμοί) επιτρέπεται να γίνεται από την ξηρά, χωρίς πλωτό μέσο, μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία όπως καλαμίδι πεταλούδα καθετή κ.λ.π., εκτός από παραγάδια και κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να ψαρεύει συνολικά μέχρι 2 κιλά αλιευμάτων ή μέχρι 3 άτομα, ανεξαρτήτως βάρους, το 24ωρο.
E-mail του Συλλόγου για πληροφορίες: spvegorititidas@gmail.com
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.