ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΟΥ ELDRIDGE MOORES ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου γεωλόγου κ. Eldridge Moores, θα διοργανώσουν την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, και ώρα 14:00, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Μπούρινο, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Τοπική Κοινότητα, με τον πολιτιστικό σύλλογο και τον ΤΟΕΒ Χρωμίου και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης.Ο E. Moores, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Devis, θεωρείται ένας από τους «πατέρες» της θεωρίας των τεκτονικών πλακών με βάση την επιστημονική του εργασία πάνω στους οφιόλιθους του Μπούρινου.Με συνεργάτες επώνυμους Έλληνες και ξένους γεωλόγους ανέδειξαν τη μοναδικότητα και σημασία του συγκεκριμένου ορεινού συμπλέγματος και το κατέταξαν στην παγκόσμια γεωλογική κληρονομιά (ο Μπούρινος είναι διάσημος και σημαντικός, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για επιστήμονες γεωλογίας).Από τις αρχές του έτους 1963 ο E. Moores επισκέπτεται αδιαλείπτως την περιοχή. Το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη της συγκεκριμένης γεωλογικής ιδιαιτερότητας είναι τεράστιο, καθώς επίσης και τα φιλελληνικά του αισθήματα.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Eldridge Moores
13:30’ – 14:00’ Υποδοχή του E. Moores και της οικογένειάς του στο Χρώμιο
14:00’ - 14:30’ Καλωσόρισμα του E. Moores και της οικογένειάς του στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
14:30’ – 15:30’ Χαιρετισμοί επισήμων και προσκεκλημένων
15:30’ – 15:45’ Άννα Ράσιου: «Από τον J. Brunn στον E. Moores»
15:45’ – 16:30’ Eldridge Moores: «Η παγκόσμια γεωλογική σημασία και αξία του Μπούρινου»
16:30’ – 17:00’ Προσφορά αναμνηστικών στον E. Moores
17:00’ – 18:00’ Ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου
Από την εθελοντική ομάδα γυναικών Χρωμίου θα προσφερθούν καφές, τσάι και στη λήξη της εκδήλωσης, πλούσιο πιάτο με παραδοσιακά εδέσματα.
Συνδιοργανωτές:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΤΕΧΝΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΤΟΕΒ ΧΡΩΜΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)