ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΑ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΟΡΗ- ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ

Λίγες μέρες μείνανε για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, του Elbrus το οποίο βρίσκεται στα Καυκάσια όρη και έχει υψόμετρο 5642 μέτρα από ομάδα ορειβατών από την Φλώρινα, τα Γρεβενά και τα Γιάννενα. Την Φλώρινα θα εκπροσωπήσει ο ορειβάτης Θεόδωρος Φάτσης,γιός του αείμνηστου πρωτοπόρου ορειβάτη της Φλώρινας Χρήστου Φάτση. Η ανάβαση θα γίνει από την πλευρά της Ρωσίας στα πλαίσια της ελληνικής αποστολής Elbrus 2016 με έναρξη την 1η Ιουνίου 2016 και διάρκεια 12 ημέρες. Ο Θεόδωρος Φάτσης, ορειβάτης του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Φλώρινας και υπεύθυνος του παραρτήματος Φλώρινας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει στο ιστορικό του πολλές επιτυχημένες αναβάσεις σε κορυφές της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και των Άλπεων. Συμμετείχε επίσης στην πρώτη ελληνική αποστολή στην Ανταρκτική με κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της με θερμοκρασία που άγγιζε τους -58 βαθμούς.

Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)