ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων συγχαίρει και ευχαριστεί συγχρόνως για την πλήρη χρηματοδότηση μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη» της ίδρυσης έδρας ποντιακών σπουδών στην φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ με στόχο η έδρα αυτή να εξελιχθεί σύντομα σε κέντρο ποντιακών σπουδών με περισσότερες έδρες.
Επιπρόσθετα για την χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο την ψηφιακή αποτύπωση της διαχρονικής παρουσίασης του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή του Πόντου. Με την ενέργεια αυτή του κ.Σαββίδη γίνεται πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα του ποντιακού ελληνισμού.
Εκφράζουμε επίσης την ελπίδα, η ελληνική πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας να ακολουθήσει το παράδειγμα του κ.Σαββίδη και να προχωρήσει μέσω του τακτικού προϋπολογισμού στην ίδρυση αντίστοιχων μονίμων εδρών τόσο στο Α.Π.Θ όσο και σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων αλλά και του οικουμενικού ελληνισμού.
Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Παρχαρίδης Ιωάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ