Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

«27.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών και σχεδόν 200.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από υπερβολική δόση ή άλλες σχετιζόμενες με τα ναρκωτικά, αιτίες. Μόνον 1ας στους 6 παγκοσμίως έχει πρόσβαση σε θεραπεία. Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, με κεντρικό σύνθημα «χωρίς εσένα αποκλείεται», στέλνει μήνυμα ενάντια στο στίγμα και στον κοινωνικό αποκλεισμό που υποσκάπτουν το δικαίωμα σε θεραπεία και επανένταξη στην κοινωνία. Οι εξαρτημένοι αποτελούν μία από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες. Υποσιτίζονται, έχουν περισσότερα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, παρουσιάζουν υψηλότερη θνησιμότητα. Συχνά αποκλείονται από τις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Σε συνθήκες μάλιστα κοινωνικής στέρησης, φτώχειας και ανεργίας, η χρήση ναρκωτικών όπως και η εξάρτηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός, εντείνονται».
Η Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά αυτό που, από ιδρύσεως του σωματείου, αποτέλεσε λάβαρο και προμετωπίδα του. Ότι δηλαδή: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, διαχρονικά, στηρίζει τον αγώνα ενάντια στη χρήση ναρκωτικών ουσιών υποστηρίζοντας πάντα ότι: η αξία της ζωής και της υγείας του ανθρώπου δεν θα πρέπει να ¨αναζητείται¨ σε ουσίες που ναρκώνουν, αποχαυνώνουν, οδηγούν στην κατάπτωση, στην καταστροφή, στον θάνατο. Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και ΟΧΙ για μία κοινωνία όπου τα ναρκωτικά θα υπάρχουν ελεύθερα, ¨φυλακίζοντας¨ τα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)