ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, νέες προσπάθειες αλλά και γνώση, πρόοδο και επιτυχίες.
Είναι πεποίθησή μας ότι η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας και τη σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο. Με την ουσιαστική μάθηση και τη γνώση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Το σχολείο είναι χώρος κοινωνικοποίησης και σπουδής και η σωστή του λειτουργία συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της κοινωνίας. Το επίπεδο του πολιτισμού, η προκοπή της χώρας, το ίδιο το μέλλον μας συναρτώνται με τα εφόδια και τη νοοτροπία που αποκτούν οι νέοι μας και με την ποιότητα της εκπαίδευσης που τους παρέχουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαιδευτική διαδικασία οφείλει να χαρακτηρίζεται κυρίως, από την προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία.Εύχομαι σε όλες και σε όλους η νέα σχολική περίοδος 2016-17 να είναι παραγωγική, αποτελεσματική και απαλλαγμένη από ανυπέρβλητες αντιξοότητες. Για να έχει όμως η χρονιά αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει ο καθένας να διαδραματίσει το ρόλο που του αναλογεί.Οι μαθητές και οι μαθήτριες να φροντίσουν να είναι συνεπείς με τη φοίτησή τους και να είναι επιμελείς, σπέρνοντας έτσι τον σπόρο που θα τους επιτρέψει στο τέλος της πορείας να θερίσουν τις επιτυχίες που ο καθένας τους έχει οραματιστεί. Τους διαβεβαιώνω, πως σ’ αυτή την προσπάθειά τους θα μας έχουν δίπλα τους ως υποστηρικτές και συμπαραστάτες.Εμείς οι εκπαιδευτικοί, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας, αλλά και με τη συμπεριφορά, τη δράση και τις ενέργειές μας, να καταστούμε καθοδηγητές και εμπνευστές για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και να τους θωρακίσουμε με αξίες και αρχές, που πρώτοι εμείς θα βιώνουμε.
Στους γονείς θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους και ευρύτερα στη δική τους προσπάθεια να προικίσουν τα παιδιά τους με το αγαθό της γνώσης.
Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα και ας καταβάλουμε όλοι μαζί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Παύλος Ιωάννου
Διευθυντής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)