Απολογισμός της 77ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης

Με τη συμμετοχή 62 συλλόγων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και ομάδων ορειβατών και την συνολική παρουσία 600 και παραπάνω ατόμων ολοκληρώθηκε η 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που οργανώθηκε φέτος από τον ΣΕΟ Φλώρινας στις 15 και 16 Ιουλίου 2017. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο όρος Βόρας, στους πρόποδες της Πιπερίτσας στην τοποθεσία «καταφύγιου του Τούρκου» σε υψόμετρο 1152μ.

Αν και ο καιρός δεν επέτρεψε την πλήρη εξέλιξη του προγράμματος με τους χαιρετισμούς των συλλόγων και το μουσικοχορευτικό μέρος, όλοι οι συμμετέχοντες μετά την 15λεπτη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή ακριβώς στις επτά το απόγευμα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ορειβατική φασολάδα και τα υπόλοιπα εδέσματα που προσφέρθηκαν. Ο καιρός είναι πάντα ένας απρόβλεπτος παράγοντας όμως η βραδιά συνεχίστηκε με αυτοσχέδιους εορτασμούς με παραδοσιακά όργανα, τραγούδι και χορό.
Την επόμενη μέρα, μετά το πρωινό έγινε η αναχώρηση της πορείας προς την κορυφή Πιπερίτσα (1998μ) στην οποία υπήρχε νέφωση. Στην κορυφή ανέβηκαν περίπου 100 ορειβάτες ενώ αρκετά περισσότεροι πραγματοποίησαν την εναλλακτική και μικρότερης διάρκειας διαδρομή μέχρι την βάση της κορυφής.






Συμμετείχαν ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα Γιάννενα έως την Δράμα. Αρκετοί δε επισκέπτες και ορειβάτες διανυκτέρευσαν στην Φλώρινα και συνέχισαν τις εξορμήσεις τους στις υπόλοιπες ορεινές διαδρομές της περιοχής.
Κοινός παράγοντας σε όλες τις αναφορές των φίλων ορειβατών ήταν ο ενθουσιασμός τους για την ομορφιά του τοπίου και την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει χαρά και μας τιμά ιδιαίτερα καθώς αν και ο καιρός δεν έδειξε τον καλύτερο εαυτό του όλη η υπόλοιπη εκδήλωση ήταν αντάξια των προσδοκιών μας.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΟΟΑ κος Γεωργούλης Δημήτριος, η Ειδ.Γραμματέας της ΕΟΟΑ Εύα Μπάλλιου, ο αναπλ. Ταμίας της ΕΟΟΑ κος Αδάμος Αιμίλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Αντωνιάδης Γεώργιος εκ μέρους της Π.Ε Φλώρινας, ο πρώην βουλευτής και πάντα ορειβάτης κος Γερμανίδης Αθανάσιος, ο Δκ/της του 1ου Συντάγματος Πεζικού Παπαστεφανής Ερμόλαος, ο πρόεδρος των Σαρακατσανέων Δυτ. Μακεδονίας κος Μπομπότας Κωνσταντίνος και πολλοί φίλοι και φίλες της ορειβασίας.
Με την λήξη της 77ης ΠΟΣ ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προετοιμασιών που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2016 με την ανάληψη της εκδήλωσης και κορυφώθηκε τους τελευταίους τρείς μήνες. Στόχος όλων μας είναι η ανάδειξη της ορεινής ομορφιάς της περιοχής μας και η προώθηση της ορειβασίας και της αγάπης προς την φύση μέσα από εκδηλώσεις σαν και αυτή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποια άτομα, φορείς και επιχειρήσεις που χωρίς την στήριξη τους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή. Η αρχή γίνεται από τον αγαπητό Θεόφιλο Μοτεσνίτσαλη που πρόθυμα και φιλόξενα διέθεσε τον χώρο για την εκδήλωση και βοήθησε ακούραστα στις προετοιμασίες. Συνεχίζουμε με τον επίσης αγαπητό Χαράλαμπο Ψωμά που επιμελήθηκε το σήμα κατατεθέν της 77ης ΠΟΣ και επίσης ακούραστα ετοίμασε τις απαραίτητες καλαίσθητες ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης και στα 9 χλμ μονοπατιού που σηματοδοτήθηκε.
Ο Δήμος Φλώρινας και η Π.Ε Φλώρινας συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και κάλυψαν σημαντικό μέρος των εξόδων της ενώ παρείχαν και υλικό προβολής της Φλώρινας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Α.Τ Βεύης και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα αυξημένης επιφυλακής και διάθεσης ασθενοφόρου για κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης. Το 1ο Σύνταγμα Πεζικού διέθεσε σκηνές προσωπικού για χρήση ως γραμματεία και ιατρείο. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Αριστοτέλης», «Λυγκηστές», Εργαζομένων ΔΕΗ και Σκοπού είχαν προγραμματίσει εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων τους αλλά δεν το επέτρεψε ο καιρός. Ο ΣΟΧΦ, ΟΞΙΦ και ΦΟΟΦ διέθεσαν εθελοντές και οχήματα για την μεταφορά προσωπικού. Ο Δήμος Αμυνταίου και η Εταιρεία προστασίας Πρεσπών μας παρείχαν πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες συλλόγους. Η ελληνική ομάδα διάσωσης Φλώρινας συμμετείχε με εθελοντές διασώστες ενώ το ΚΤΕΛ Φλώρινας παρείχε έκπτωση στις μετακινήσεις των ορειβατών με λεωφορεία προς/από Φλώρινα.
Οι εταιρείες Παρίσης Α.Ε (RENAULT-DACIA-VW) και Hygiene Services (Καραγιάννης-Πετανίδης) παρείχαν τα καθιερωμένα μπλουζάκια με το σήμα της Πανελλήνιας ενώ διατέθηκε και όχημα Dacia Duster για χρήση της εκδήλωσης. Η εταιρία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας διέθεσε όχημα μεταφοράς προσωπικού.
Οι εταιρείες Megas Yeeros ABEE, Pami ΑΒΕΕ, Tottis Foods, Μπέλλης ΑΒΕΕ, Σαρημπόγιας Αλλαντικά Α.Ε, Ιωαννόπουλος Ιωάννης «Ψαράς», Παπαδόπουλος Βασίλειος (κοσμήματα Ozzi) και Σούπερ Μάρκετ Total(Σουμπάσης) παρείχαν είδη διατροφής. Τα φασόλια ήταν προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθν. Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος».
Τα οινοποιεία Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου και Βεγορίτις προσέφεραν κρασί, η μικροζυθοποιεία Σερρών και Βορείου Ελλάδος Siris προσέφερε ζύθο και οι εταιρείες Ξινό Νερό και Οne ΑΒΕΕ χορήγησαν αναψυκτικά.
Οι εταιρείες Αγγελίδης Γιώργος, Αγγελόπουλος Χρήστος, το καφέ «Ολύμπιον», το κατάστημα ορειβατικών ειδών Αγάπιος Μπατής 2917, Σταύρου Ιωάννης και Σαρακίνης Αλέξανδρος προσέφεραν είδη απαραίτητου εξοπλισμού και τα φαρμακεία Κουλίδη Χρήστου και Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος και ΣΙΑ Ο.Ε (pharmcare.gr) φαρμακευτικό εξοπλισμό.
Τα πρατήρια καυσίμων Μάρκου, Ουλιάρης, Πλικαδίτης, Γεωργιάδης και Ρασπόπτσης προσέφεραν καύσιμα και τα αρτοποιεία Σβύρου, Βέλτση, Μπαλάκα, Μούσμουλα, «Μίμης», Γαζίνος, Βράνκος, Καραγιάννης και Μίνγκος προσέφεραν ψωμί για την εκδήλωση.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες τους φίλους και φίλες ορειβάτισσες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλες και όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά σε όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών και της εκδήλωσης και συνετέλεσαν στην επιτυχία της. Καλές αναβάσεις και υγεία σε όλους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)