ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ"

Στη μετακίνηση των κατοίκων του οικισμού των Αναργύρων αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογραμμίζοντας ότι αναμένουν τα πορίσματα των δύο επιτροπών της ΔΕΗ και του Υπουργείου για τις ευθύνες τις κατολίσθησης του ορυχείου του Αμυνταίου το προηγούμενο Ιούνιο, για να γνωρίζουν ποιος θα κληθεί να πληρώσει το επίδομα ενοικίου στους κατοίκους των Αναργύρων προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή πριν αρχίσει ο χειμώνας. Επεσήμανε δε ακόμα ότι ζήτησαν από τον αρμόδιο Υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες για την άμεση ψήφιση του νόμου και όλων των γραφειοκρατών διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού και την μετεγκετάσταση του οικισμού. Όσον αφορά των μετεγκατάσταση του οικισμού της Αχλάδας στη Μελίτη Φλώρινας ο κ. Μπίρος είπε ότι τέθηκε και το θέμα της απαλλοτρίωσης όλου του οικισμού και όχι τμηματικά κάτι που έγινε αποδεκτό από την εταιρεία και το Υπουργείο έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι κάτοικοι της Αχλάδας ούτε και η ίδια η εταιρεία για την εξόρυξη λιγνίτη από την ευρύτερη περιοχή για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης.

Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)