ΟΛΜΕ: ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ03,ΠΕ04,ΠΕ08 ΚΑΙ ΠΕ16

Συνάδελφοι/ισες η ΔΔΕ ΠΕ Κοζάνης, σε εφαρμογή των λογιστικών πρακτικών διαχείρισης του προβλήματος της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με έγγραφο της στις 16-10-2017, ζητά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν μέσω των Συλλόγων Διδασκόντων σε ανάθεση υπερωριών στις ειδικότητες ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ08 και ΠΕ16 (γενικής παιδείας), προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης καταγγέλλει την απόφαση της ΔΔΕ να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού με ανάθεση υπερωριών και δηλώνει τα εξής:
Έχουν περάσει δύο μήνες από τη λειτουργία των σχολείων και η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, μεταθέτοντας τη λύση του στους Συλλόγους Διδασκόντων και στους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Ψάχνει συνένοχους στη λογιστική πρακτική διαχείρισης του εναπομείναντος εκπαιδευτικού προσωπικού.
· Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών .
· Οι διορισμοί αναπληρωτών καλύπτουν έκτακτα κενά και όχι πάγιες ανάγκες των σχολείων.
· Με δεδομένο ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιτίας των συνεχιζόμενων μνημονιακών δεσμεύσεων τις χώρας, οι ανάγκες των σχολείων σε προσωπικό πρέπει να καλύπτονται από προσλήψεις αναπληρωτών και όχι με ανάθεση υπερωριών.
· Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω ειδικοτήτων και τους Συλλόγους στους οποίους ανήκουν, να μην προχωρήσουν σε ανάθεση υπερωριών. Τονίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν υπερωριακή απασχόληση.
· Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα τα εναπομείναντα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Ντούντας Ζήσης Γρηγοριάδης Ιωάννης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)