ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με Θέμα: «Απαγόρευση» εισόδου στον Καναδά σε Έλληνα πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Στις 11 Νοεμβρίου 2017 το ελληνο-καναδικό κογκρέσο, που αποτελεί μια πανκαναδική δομή των Ελλήνων, διοργάνωσε το 35ο συνέδριό του στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το συνέδριο αυτό χαρακτηρίστηκε από την ηχηρή απουσία του κύριου ομιλητή κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Η απουσία του δεν οφείλεται σε κάποιο προσωπικό κόλλημα ή σε λόγους ανωτέρας βίας. Οφείλεται στην κωλυσιεργία από την πλευρά του Καναδά να του χορηγήσει εγκαίρως βίζα. Ουσιαστικά απετράπη, απαγορεύθηκε από τον Καναδά στους Έλληνες, το δικαίωμά τους να συζητούν για το Σκοπιανό ζήτημα, μέσω της κωλυσιεργίας στην έγκριση της βίζας. Προφανώς, οι θέσεις του κ. Μ. Χαραλαμπίδη για το Σκοπιανό ζήτημα ενοχλούν κάποιους που με κάθε τρόπο σαμποτάρουν την παρουσία του σε διεθνείς εκδηλώσεις.
Από το γεγονός αυτό, προκύπτουν διάφορα εύλογα ερωτήματα. Έχουν οι Έλληνες του Καναδά το δικαίωμα να συνέρχονται και να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους; Έχουν δικαίωμα να συζητούν για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους κληρονομιά, το ελληνικό και διεθνές γίγνεσθαι, τις απειλές που δέχεται ο γενέθλιος τόπος τους; Επιτρέπει ο Καναδάς τη συμμετοχή Ελλήνων διανοουμένων στην καναδική μορφωτική, πολιτιστική και πολιτική δημόσια ζωή;
Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο στις διεθνείς σχέσεις των κρατών και μάλιστα μεταξύ δύο συμμαχικών κρατών.
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι προ δύο μηνών όλες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Ελλάδας και της Διασποράς, υιοθέτησαν την πρόταση του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. η οποία εκφράστηκε σε ένα πολύ καλά επεξεργασμένο γνωστό κείμενό του.
Κατόπιν των ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. υπουργός
Γνωρίζετε το περιστατικό της –ουσιαστικά- απαγόρευσης εισόδου στον Καναδά σε Έλληνα πολίτη;
Τι έκανε ή τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών για το κακόγουστο αυτό συμβάν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ