ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Στο ίδιο τραπέζι με έναν κοινό σκοπό που είναι η προστασία των πολιτών των Βαλκανίων από τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ελλάδας, Αλβανίας, FYROM και Βουλγαρίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεργασίας των χωρών σε συνθήκες έκτακτων φαινόμενων, ενώ προγραμματιστήκαν κοινές δράσεις σε επίπεδο ασκήσεων. 

«Αναζητούμε δρόμους και τρόπους για την ανάπτυξη της συνεργασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιοκτησίας. Επιζητούμε συνέργειες μεταξύ των λαών μας, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει σύνορα. Έχουμε πλέον τη γνώση και με την άριστη κατάρτιση των στελεχών μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας που ενημέρωσε και σχετικά με την πρωτοβουλία για το Διεθνές Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που με εκπαιδευμένο προσωπικό και προσομοιωτές θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Βαλκανική και την Ευρώπη.

Ο Θ. Καρυπίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τη βούλησή του να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία.Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων, ενώ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος της χώρας μας Βασίλειος Καπέλιος δήλωσε την πρόθεση να γίνει η πρώτη κοινή άσκηση στην περιοχή της Πτολεμαίδας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)