ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την απόφαση της γενικής συνέλευσης (συνεδρίαση με αρ. 27/28-3-2018) της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας για την μετεξέλιξή της σε Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στα πλαίσια του διευρυμένου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η απόφαση αυτή, απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά, δείχνει την ετοιμότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης μας στην συζήτηση για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα της Παιδαγωγικής Σχολής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, δεδομένης της επάρκειας σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και σε υποδομές. Οποιαδήποτε άλλη εξωπανεπιστημιακή τοποθέτηση ή παρέμβαση δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της θεσμικής συζήτησης που διεξάγεται. Οποιαδήποτε πολιτική έκφραση, που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις ανωτέρω αποφάσεις, οφείλει να λάβει υπόψη τον περιφερειακό χαρακτήρα του ισχυρού Πανεπιστημίου που θέλουμε να φτιάξουμε. Η σχεδόν 100 χρόνων παράδοση των παιδαγωγικών – ανθρωπιστικών σπουδών της Φλώρινας δείχνει τον δρόμο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στην συζήτηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας κρίνω ως απόλυτα ουσιαστικές τόσο τις προτάσεις της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ, που θα δώσουν νέα δυναμική στην γεωπονική εκπαίδευση στην Περιφέρεια όσο και της Σχολής Καλών Τεχνών, που ενδυναμώνεται διαρκώς.
Οι τρεις αυτοί ακαδημαϊκοί πόλοι θα λειτουργήσουν και στο μέλλον δυναμικά. Η παρουσία τους στην πόλη είναι ισχυρή και θα παραμείνει ισχυρή. 
Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)