CROSS-VISIT ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (stakeholders) από τη Δυτική Μακεδονία,διοργανώνει τηνcross-visit επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ 2 και 4 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregEurope. Ο στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση από τοπικούς φορείς (stakeholders) σχετικούς με το αντικείμενο του έργου, σε εκπροσώπους επιλεγμένων φορέων και επιχειρήσεων από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία, καλών πρακτικών οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων τροφίμων.

Από τη Δυτική Μακεδονία θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν τις πρακτικές τους οι, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ « Η ΔΗΜΗΤΡΑ»,ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,ΤΖΙΜΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΚΕ,ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»καιΟΜΑΔΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΙΚΕ «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ».
Στηνcrossvisitεπίσκεψη θα παρευρεθούν εταίροι και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Wielkopolska της Πολωνίας, τηνΠεριφέρεια Provence-Alpes-Côted'Azurτης Γαλλίας, την ΠεριφέρειαDevonτου Ηνωμένου Βασίλειου και την Περιφέρεια της Καταλονίας στην Ισπανία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά μετην εφαρμογή καλών πρακτικών και οικολογικών καινοτομιών μείωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων και τη δυνατότητα μεταφοράς αυτών των πρακτικών στις δικές τους παραγωγικές μονάδες και διαδικασίες.
Η επίσκεψηθα ξεκινήσειτην 2ηΜαΐου (1η ημέρα επίσκεψης) με την υποδοχή των επισκεπτών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής ΜακεδονίαςστηνΚοζάνη. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των δράσεων της ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕκαι στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Η 2η μέρα επίσκεψης περιλαμβάνειεπισκέψειςστους:
· ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ « Η ΔΗΜΗΤΡΑ»στο Βελβεντό Κοζάνης, ώστε να παρουσιαστεί η οργάνωση, ο τρόπος λειτουργίας και ο τρόπος αξιοποίησης των περισσευούμενων φρούτων,
· ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ,επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στα Γρεβενά, όπου θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις και ο τρόπος αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία, και
· ΤΖΙΜΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΚΕ, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Η 3η και τελευταία ημέρα περιλαμβάνει την επίσκεψη στους αυτόματους πωλητές γάλακτος και στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΙΚΕ «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ»για ενημέρωση των επισκεπτών για τις πρακτικές μείωσης των αποβλήτων της παραγωγής.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ECOWASTE4FOODστο διαδικτυακό τόπο https://www.interregeurope.eu/ecowaste4food/.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)