Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μια νέα εποχή σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή των Βαλκανίων. Επιλύει ένα μείζον εθνικό θέμα ανοίγοντας τον δρόμο για την συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό υπήρξε η εθνική γραμμή της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια, εκπεφρασμένη παλιότερα και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η διαπραγμάτευση από αυτήν την κυβέρνηση πέτυχε όχι μόνο μια τέτοια ονομασία, αλλά επιπλέον πέτυχε την δέσμευση της γειτονικής χώρας για συνταγματική αναθεώρηση, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως όλες οι αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας. Πέτυχε, επίσης, την έναντι πάντων (erga omnes) χρήση της σύνθετης ονομασίας δεσμεύοντας την κυβέρνηση της FYROM να αλλάξει το συνταγματικό όνομά της, όχι μόνο στις διεθνείς και διακρατικές σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της, καθώς και την πλήρη αποδέσμευση των Σκοπιανών από τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, στοιχεία τα οποία επί χρόνια, είχαν καπηλευθεί οι εθνικιστικές κυβερνήσεις της γείτονος. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει το μέγεθος της συμφωνίας και ότι αν κάποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα ιερά και όσια είναι η Ν.Δ με τη διγλωσσία τόσο τώρα όσο και στο παρελθόν.
Απέναντι σε αυτήν της ιστορικής σημασίας συμφωνία αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να διολισθήσει στον καιροσκοπισμό την πατριδοκαπηλία και τον άκρατο εθνολαικισμό, κλείνοντας το μάτι και απενοχοποιώντας τη Χρυσή Αυγή, αποκαλώντας μάλιστα, ως προδότες, όσους προσπάθησαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα, όταν οι δικές τους κυβερνήσεις, το ενίσχυσαν με την αδιαφορία τους. Όμως γνήσια πατριωτική στάση, είναι αυτή που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του παρελθόντος, να ρίξει τα τείχη και να υψώσει μια ασπίδα ισχυρής φιλίας μεταξύ των λαών.
Η υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει πλήρης διάσταση λόγων και έργων στη Νέα Δημοκρατία, όπου άλλα έλεγαν το 2008 και άλλα λένε σήμερα. Η μνήμη των πολιτών όμως, δεν σβήνει τόσο εύκολα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη σας, να συμπαραταχτείτε στα συλλαλητήρια, με την σεβαστή κατά τα άλλα δυσαρέσκεια μιας μερίδας των συμπολιτών μας, για καθαρά και μόνο ψηφοθηρικούς λόγους.

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας έφτασε στο σημείο να αναταράξει και αυτή εν γνώσει της, ψευδή δημοσιεύματα σε βάρος του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα, ο οποίος έδωσε αμέσως την απάντησή του, σε αυτούς που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις του. Πριν δώσετε την απάντησή σας στην δήλωση του κ. Βουλευτή οφείλατε να επιβεβαιώστε το περιεχόμενο της συνέντευξής του. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτό το θεσμικό ατόπημα. Επίσης η στοποχοποίηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κ.Σέλτσα, που ήταν τελείως προσχηματική και υποκριτική, φάνηκε να συνεχίζεται καθώς βομβαρδιστήκαμε με ένα βίντεο, στο οποίο ο βουλευτής, εμφανίζεται σε ένα πανηγύρι να χορεύει έναν χορό με... αλυτρωτικά μηνύματα. Το βίντεο, μάλιστα, αναπαράχθηκε αφειδώς από τα “πρόθυμα” ΜΜΕ.
Τελικά η κοντόφθαλμη αυτή τακτική της Ν.Δ απέβη μπούμερανκ, καθώς στοχοποιεί με την ενεργεία αυτή και όλους τους συμπολίτες μας, που μπορεί να χορεύουν ντόπιους παραδοσιακούς χορούς,.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ότι και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης βουλευτής της Ν.Δ Φλώρινας, χορεύει τον ίδιο χορό στο ίδιο χωριό, αλλά σε προηγούμενη χρονιά, περιστοιχιζόμενος μάλιστα από ιδιαίτερα προβεβλημένα τοπικά στελέχη του κόμματός του.
Έτσι αποδεικνύονται δύο πράγματα:
1. Ότι φυσικά δεν είναι κακό να χορεύει κανείς παραδοσιακά τραγούδια του τόπου του και
2. Ότι η επιχείρηση στοχοποίησης του Κώστα Σέλτσα είναι μέρος της χυδαίας εκστρατείας λάσπης και πατριδοκαπηλίας που έχουν εξαπολύσει η ΝΔ και τα φιλικά της μέσα, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.
Επίσης δεν είναι η μόνη υπερβολή στο δημοσίευμα της ΝΟΔΕ, αλλά και η αναφορά της σε δεκάδες τραυματίες, χωρίς καν να μπει στο κόπο από ανθρώπινο ενδιαφέρον, να ρωτήσει πόσοι είναι και το μέγεθος του τραυματισμού τους. Δεν πειράζει μας δίνει την ευκαιρία να αποκαθιστούμε την αλήθεια εμείς και να εκτίθεται αυτή. Οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν συνολικά 11, ευτυχώς όλοι τους με ελαφριά τραύματα, εν αντίθεση με τα προσχηματικά fake news, που εμφάνιζαν μέχρι και νεκρή διαδηλώτρια. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους 11 τραυματίες οι 7 ήταν αστυνομικοί, γεγονός που αποδεικνύει την αμυντική στάση της αστυνομίας, εν αντίθεση με αυτό που επιδίωξαν κάποιοι να εμφανίσουν με φτιαχτά βιντεάκια. Αλήθεια όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση και ψήφιζε τα μνημόνια στη βουλή και ο Ελληνικός λαός διαφωνούσε, τι θα έπρεπε να κάνει τότε η Αστυνομία, να επιτρέψει να μπουν οι οργισμένοι διαδηλωτές στη βουλή ή μήπως προχθές θα περίμεναν οι εξαγριωμένοι ροπαλοφόροι συγκεκριμένου ιδεολογικού μορφώματος, ότι θα πήγαιναν μάλιστα συνοδεία της Αστυνομίας, μέχρι τους ψαράδες, στο σημείο που παρευρίσκονταν 2 πρωθυπουργοί, 2 υπουργοί εξωτερικών, μια υπουργός εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε και ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ;

Και επειδή το δημοσίευμα μιλά για μνήμη, οφείλουμε να πούμε ότι ο λαός της Φλώρινας, όντος έχει ιστορική μνήμη και δεν ξεχνά τις εξορίες, τη χούντα και το φόβο που είχε να μιλήσει και να εκφραστεί, τα χρόνια που κυβερνούσε το κράτος της δεξιάς και της χούντας.

Οφείλετε λοιπόν να σταματήσετε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια ειδικά για τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Τουλάχιστον στα εθνικά ζητήματα προσπαθήστε να δείξετε σοβαρότητα και συνέπεια. Εξάλλου τα αποδεικτικά στοιχεία της διπρόσωπης και δίγλωσσης πολιτικής σας κατά το παρελθόν, έχουν καταγραφεί στην ιστορία, καθώς δημιουργήσατε μια μη αναστρέψιμη και τετελεσμένη κατάσταση. Αυτά λοιπόν τελικά διαφαίνεται ότι ενοχοποιούν εσάς και ο Ελληνικός λαός ήδη 5 μέρες μετά τη συμφωνία, αρχίζει να μίλα μόνο για θετικά στοιχεία.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)