Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο μαζικά και αποφασιστικά να δυναμώσουμε τον αγώνα για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη κοινωνική στήριξη των οικογενειών μας. Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας καλεί να συμβιβαστούμε με τις μεγάλες απώλειες σε δικαιώματα και στο λαϊκό εισόδημα στη δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”.
Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, η ανεργία, η ανέχεια, η φοροληστεία, η εργασία χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας, χωρίς ελεύθερο χρόνο, η γενικευμένη ανασφάλεια βάζουν τη σφραγίδα τους στην καθημερινότητα των γυναικών του καθημερινού μόχθου.
Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε, δεν μπορεί να κρύψει ότι θυσιάζουν τη ζωή μας και το περιβάλλον που ζούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένα τερτίπι τους δεν μπορεί να κρύψει ότι σπέρνουν τον πόλεμο στηρίζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σκορπώντας δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς.
Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους.
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!
Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:
Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ø Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.
Ø Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.
Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα,
Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση και καταπίεση
Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.
Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:
Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας
Ø Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
Ø Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.
Ø Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.
Ø Στη συνέχεια διευκόλυνση της επιστροφής της μητέρας στην εργασία με μειωμένα ωράρια κατά δύο ώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και κατά μία ώρα για άλλα δύο με δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών.
Ø Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.
Ø Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
Ø Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες. Εφαρμογή και επέκταση των ειδικών μέτρων προστασίας για τις εργαζόμενες εγκύους, λεχώνες και θηλάζουσες. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία.
Ø Επαναφορά της 5ετούς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 6:00μμ στην πλατεία Αριστοτέλους και στις αγωνιστικές κινητοποιησεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)