ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την εγκατάσταση και την λειτουργία ενός γεωδαιτικού σταθμού GNSS, για την παρακολούθηση των κατολισθήσεων στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα στην Φλώρινα.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του σταθμού, θα συνδεθεί με ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών παραμέτρων και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την πόλη της Φλώρινας, αλλά και τον ορειβάτη και τον περιτατητή. Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρόταση συνεργασίας και θα διαθέσει τις εγκαταστάσεις του και τις υποδομές του, προκειμένου να λειτουργήσει ο σταθμός.Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: Κοινή διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία των κοινωνιών απέναντι σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές / Joint Cross Border Cooperation for Securing Societies Against Natural and Man Made Disasters / Ακρωνύμιο: J-CROSS. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ. στο τουριστικό περίπτερο ΦΟΟΦ, ‘’Λυγκιστίς’’ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δράση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)