ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Βιωματικό  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου» πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δ. Μακεδονίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Θεοδώρα Βάσιου.Οι στόχοι του προγράμματος αφορούν στην κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασής της, στην αναγνώριση και κατανόηση των «δύσκολων» συναισθημάτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισης τους, την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και σύνδεση αυτών με την αντιμετώπιση της βίας, την ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των υφιστάμενων διαπροσωπικών σχέσεων.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και θα υλοποιήσουν 13 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας  από τα Δημοτικά Σχολεία: Πειραματικό Φλώρινας, Μελίτης, Αγ. Παντελεήμονα, Βαρυκού, Μανιακίου, Ιτέας, Αρμενοχωρίου, Αμμοχωρίου και  Αμυνταίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)