Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : " ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΆ ΠΑΡΟΡΊΟΥ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Στα τρία μεγάλα έργα της Φλώρινας που είναι σε εξέλιξη, η μελέτη του αρδευτικού Παρορίου και οι εξελίξεις γύρω από αυτή, το αρδευτικό Τριανταφυλλιάς και αφήνω τελευταίο το πιο σημαντικό, τη μελέτη του δρόμου Φλώρινα - Αμυνταίου για την ακρίβεια Αμμοχώρι - Ξυνό Νερό,  αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης 

Όσον αφορά στη μελέτη του Αρδευτικού του Παρορίου τονισε ότι "γίνεται ένα πινκ πονκ ανάμεσα στο υπουργείο και στην περιφέρεια γιατί ενώ υπήρχε η μελέτη ήθελε μια μικρή επικαιροποίηση -έναν μικρό εκσυγχρονισμό-. Καταρχάς και από άποψη χρημάτων για να γίνει αυτό ήταν πάρα πολύ λίγα, εν πάση περιπτώσει, μετά από αυτή την καθυστέρηση ανέλαβε το Υπουργείο να κάνει αυτή την επικαιροποίηση και αυτόν τον εκσυγχρονισμό με κάποιον εξωτερικό συνεργάτη. Πριν από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε και για αυτό τον λόγο καθυστερήσαμε κιόλας αυτή τη συνέντευξη. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, θα πάρουνε μια προέγκριση και έγκριση από την διαχειριστική αρχή. Τέλη Απριλίου πάμε στη δημοπράτηση για το αρδευτικό του Παρορίου, έτσι η πρώτη ανακοίνωση είναι το αρδευτικό. Μετά από χρόνιες παλινωδίες και καθυστερήσεις τέλη Απριλίου θα έχουμε την δημοπράτηση και θα βρει και αυτή η μελέτη τον δρόμο της, όπως βρήκε και το αρδευτικό των Πρεσπών το οποίο δημοπρατήθηκε και με τις διάφορες καθυστερήσεις εξελίσσεται ομαλά. Να πω ότι το συγκεκριμένο έργο το εποπτεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".
Για το  αρδευτικό της Τριανταφυλλιάς επεσήμανε ότι "Αυτή την στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών και έχουν γραφεί οι υποθήκες στα κτηματολόγια. Μπαίνοντας στις χρονολογίες, στις προθεσμίες και στις ημερομηνίες λέμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει οριστεί δικάσιμος. Μετά από αυτό και πριν ακόμα εκδικαστούν όλα αυτά τα οποία ανέφερα για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες, παράλληλα θα έχει προχωρήσει και η υπηρεσία στις δημοπρασίες, άρα αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν προχωρήσει και στη δημοπρασία του αρδευτικού δικτύου τις Τριανταφυλλιάς. Τη συγκεκριμένη μελέτη και το έργο εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών".

Τέλος  αναφερόμενος στον κάθετο άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας τόνισε πως "Για το συγκεκριμένο έργο απαιτούνταν περίπου 12 συμβάσεις διαφόρων κατηγοριών. Οι πιο σημαντικές όπως είναι αυτή της οδοποιίας που είναι ο κύριος όγκος του έργου της μελέτης είναι σε εξέλιξη. Έτρεχε εδώ και 2 χρόνια μαζί με αυτήν των υδραυλικών, της σήμανσης, της ασφάλισης και την περιβαλλοντική μελέτη. Είχαν απομείνει -μέχρι πριν από τέσσερις μήνες- 4 συμβάσεις και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μέσα Μάρτιου όλες οι συμβάσεις είναι ενεργές. Δηλαδή έχουν βγει για δημοπράτηση, έχουν ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες, εποπτεύουσα αρχή είναι η Εγνατία και εξελίσσεται πλέον ομαλότατα η μελέτη του έργου. Να πω ότι από τον Ιούλιο του 19 και μετά που ανέλαβε η ΝΔ είχαμε τρεις σημαντικές εμπλοκές για το έργο της μελέτης του δρόμου Φλώρινας - Αμυνταίου. Ξεμπλοκαρίστηκαν και οι τρεις. Αυτές μας δημιούργησαν καθυστέρηση πάνω από 8-10 μήνες, παρόλα αυτά να υπενθυμίσω ότι η μελέτη αυτή κόστιζε περίπου 3 εκ. είχε μια μεγάλη έκπτωση της τάξεως πάνω από 80%. Τελικά με τα χρήματα κάτω του 1 εκ. που έχουν δοθεί, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Ολοκληρώνεται και αυτή η μελέτη".

Σημείωσε ακόμα πως "τον Μάρτιο του 2022 η συγκεκριμένη μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί και θα πάμε για δημοπράτηση. Ελπίζουμε επειδή θα είναι διεθνής διαγωνισμός, τα της δημοπράτησης θα τελειώσουν περίπου το Φθινόπωρο του 2022 και τέλη του 2022 με όλο το 2023 θα έχουν μπει ήδη οι μπουλντόζες για το έργο και θα έχουμε κάνει μια απορρόφηση της τάξεως 8-15εκ., για να μπορέσει να γίνει έργο γέφυρα γιατί αυτός είναι ο στόχος. Έστω και με αυτή την καθυστέρηση πάνω από 2,5 χρόνια αυτό το έργο θα έπρεπε να δημοπρατηθεί αρχές του 2019, τελικά πάμε 2 χρόνια πίσω. Εν πάση περιπτώσει πιστεύω θα έχουμε προλάβει το στόχο μας, θα γίνει έργο γέφυρα και στο 6ο ΕΣΠΑ θα ολοκληρωθεί".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)