Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΡΙΨΗ ΦΟΛΑΣ

Την βίαιη θανάτωση ζώων με τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής -φολας, καταδικάζει με ανακοίνωση του ο Δήμος Φλώρινας .

Στην ανακοίνωση του αναφέρει "η θανάτωση και ο βασανισμός ζώων χαρακτηρίζονται ανήθικες και παράνομες πράξεις, που χρήζουν μάλιστα και ποινικών ευθυνών με τη νομοθεσία να είναι αυστηρή, και ασφαλώς δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την παιδεία μας. Επισημαίνουμε επιπρόσθετα πως οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και για τη δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και κυρίως μικρών παιδιών. Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν αρμοδίως κάθε παρόμοιο περιστατικό και καταδικάζουμε για άλλη μια φορά κάθε εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα".
Κλείνοντας επισημαίνει ότι "ο Δήμος Φλώρινας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και θα ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία".


Ο Δήμος Φλώρινας καταδικάζει τις δολοφονίες ζώων με φόλες


Ο Δήμος Φλώρινας εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων με τη  (φόλες). Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου όπου, όπως καταγγέλθηκε, θανατώθηκαν ζώα.


Η θανάτωση και ο βασανισμός ζώων χαρακτηρίζονται ανήθικες και παράνομες πράξεις, που χρήζουν μάλιστα και ποινικών ευθυνών με τη νομοθεσία να είναι αυστηρή, και ασφαλώς δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την παιδεία μας.


Επισημαίνουμε επιπρόσθετα πως οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και για τη δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και κυρίως μικρών παιδιών.


Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν αρμοδίως κάθε παρόμοιο περιστατικό και καταδικάζουμε για άλλη μια φορά κάθε εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα.


Ο Δήμος Φλώρινας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και θα ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.