Τρίτη, 4 Μαΐου 2021

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ (video)

Το μήνυμα τους για την Πρωτομαγιά στέλνουν οι φορείς της Φλώρινας. 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης αναφέρει "Μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων αποτελεί η Εργατική Πρωτομαγιά.

Και ο φετινός εορτασμός της μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Μας βρίσκει εν μέσω μίας πανδημικής κρίσης, εξαιτίας του κορωνοϊού, που επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.

Σήμερα, ίσως, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του ιερού δικαιώματος της εργασίας. Να συμβάλλουμε στη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και να αγωνιστούμε για τη δημιουργία νέων θέσεων, υπό καλύτερες συνθήκες, τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος εργασίας, όσο και σε οικονομικό.

Ως Δήμος Φλώρινας στεκόμαστε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, του κάθε άνεργου, του κάθε πολίτη, αναγνωρίζοντας τον ξεχωριστό ρόλο του καθενός μέσα σε μια ισορροπημένη κοινωνία ανθρωπίνων αξιών.

Καλή Πρωτομαγιά!"

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης σημειώνει "Σήμερα τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. Τιμούμε την εργατική τάξη, τους ήρωες της βιοπάλης, αυτούς που αγωνίστηκαν κι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους διεκδικώντας καλύτερες και κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας . 

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται στη σκιά της υγειονομικής κρίσης που αναμφισβήτητα έχει πληγώσει βαθιά τον κοινωνικό ιστό, την δημόσια και ιδιωτική οικονομία, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες.

Κι αν το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μοιάζει να ξεθωριάζει και να πληγώνεται κάπου ανάμεσα στην πολύπλευρη κρίση, στον άνισο αγώνα για διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μας και στα εμπόδια της ανεργίας, αυτό ακριβώς το ελπιδοφόρο νόημά της είναι που δεν πρέπει να χαθεί, ιδιαίτερα από τους νέους μας.  Γιατί μόνο με στόχο, ελπίδα και διεκδικήσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά και να παλέψουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Με καθαρό μυαλό, προβληματισμό και δύναμη από κάθε έναν ξεχωριστά και από όλους μαζί!Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!"

Μήνυμα Προέδρου ΕΚΦ Κώστα Σιακου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.