Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

ΣΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Στα μεγάλα αρδευτικά έργα και στην αναβαθμιση υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, αναφέρθηκε από τη Κοζάνη ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης υπογραμμίζοντας ότι «η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει.   Στηρίχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας με μέτρα άνω των 283 εκατ. ευρώ  και απέκτησε τα σχέδια που την οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο».
Τα τρία μεγάλα αρδευτικά έργα της Φλώρινας, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, της Τριανταφυλλιάς, του Παρορίου, καθώς και το πολυαναμενόμενο έργο της Στάγδην Άρδευσης στον κάμπο των Πρεσπών, θα αξιοποιήσουν τον υδάτινο όγκο των φραγμάτων Τριανταφυλλιάς και Παρορίου, ποτίζοντας περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών. Το πότισμα με σταγόνες της Πρέσπας, που θα κοστίσει περίπου 21 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παραγόμενων φασολιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ήδη έχει υποβληθεί η πρόταση για το έργο ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 17.520.000€. Η πρόταση αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού, καθώς και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης, που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από το διυλιστήριο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΦ.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθούν τα εποχιακά προβλήματα της σημερινής υδροδότησης της πόλης:
από την αυξημένη εποχιακή θολότητα του ποταμού στη Δροσοπηγή στην επιφανειακή απόληψη,
από την εποχιακή αυξομείωση της στάθμης των υδάτων, που δημιουργούν κατά διαστήματα προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία (μέχρι και διακοπή λειτουργίας) του διυλιστηρίου,
από την μείωση των παροχών των πηγών που συνεχώς μειώνονται,
από τις αυξημένες πλέον ανάγκες ύδρευσης της πόλης, λόγω αύξησης του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.