Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΙΛΩΤΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα». Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, και η ανάδοχος εταιρία με την επωνυμία ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΕ υπέγραψαν την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 τη σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 2.035.492,45 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πλησίον της γέφυρας του Σουλού επί τον οδικό άξονα Φιλώτα-Αντιγόνου. Ειδικότερα, τα αστικά λύματα που προέρχονται από τους οικισμούς Φιλώτα, Λεβαίας, Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Πελαργού θα καταλήγουν μέσω των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην Ε.Ε.Λ. Από το φρεάτιο εισόδου θα ξεκινά και ο κεντρικός αγωγός παράκαμψης της Ε.Ε.Λ., ο οποίος θα καταλήγει στο φρεάτιο εξόδου. Στη συνέχεια τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα εσχάρωσης και στη μονάδα αμμολιποσυλλογής . Έπειτα, τα λύματα θα εισέρχονται στο στάδιο της βιολογικής επεξεργασίας. Προβλέπεται και αγωγός παράκαμψης της βιολογικής επεξεργασίας σε έκτακτη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.