ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Την ιστορία, την γεωγραφική θέση και τις προοπτικές του Δήμου Φλώρινας, εστιάζοντας στην ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και στήριξης της τοπικής οικονομίας, παρουσίασε συνοπτικά στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα Elizabeth K. Lee  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η επίσκεψη της κα. Lee, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς η κα Πρόξενος ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από μερικούς μήνες.Από την πλευρά της η κα Πρόξενος τόνισε πως η Βόρεια Ελλάδα συνολικά έχει πολλές δυνατότητες στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της έρευνας, ενώ υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σταθερά προσηλωμένες στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και το ψηφιακό της μέλλον.

Ειδικότερα για την περιοχή μας η κα Lee φάνηκε εντυπωσιασμένη από τον φυσικό της πλούτο και έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Φλώρινας.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση, τις επιπτώσεις της στην περιοχή, αλλά και τις ενδεχόμενες προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν από την συνεργασία μας με την επιχειρηματικότητα των Η.Π.Α.

Συνάντηση με την κα. Lee είχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, όπου  την ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλει η περιοχή να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα, μέσα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην περιοχή για την προσέλκυση επενδύσεων σε συνεργασία με τον Απόδημο Ελληνισμό των ΗΠΑ, την εξωστρέφεια και ενίσχυση του οργανωμένου τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών. Τέλος κατα την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η  σταδιακή μετατροπή της Φλώρινας σε κέντρο πράσινης ανάπτυξης στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης, ικανό να αποτελέσει κίνητρο για την παραμονή των νέων στον τόπο τους.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών και γνωριμίας της κ.Lee με τους επικεφαλής των θεσμών της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως οι επενδύσεις, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια, η παιδεία και ο πολιτισμός.



Από την πλευρά της η κ. Lee εξέφρασε την πρόθεση της να συνδράμει στην υλοποίηση των προαναφερόμενων στόχων της Π.Ε. Φλώρινας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κιοσές επέδωσε στην κ. Lee καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και αντάλλαξε αναμνηστικά έντυπα με αναφορές στον πολιτισμό και την παράδοση της Φλώρινας και της Καλιφόρνιας, των ΗΠΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)