Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ KARPOS ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ “EUROPE FOR CITIZENS” ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η πρώτη συνάντηση Διαλόγου μεταξύ φορέων πολιτών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Europe for Citizens”  από τον  Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας με τον Δήμο Αμυνταίου από την Ελλάδα, ο Δήμος Karpos και το Youth Alliance - Krusevo από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η ιστορική και πανέμορφη φύση του Νυμφαίου στο ξενοδοχείο La Moara, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης περισσότερων από 80 συμμετεχόντων όπου συζήτησαν διεξοδικά τις κοινές λύσεις και τις προοπτικές για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.Το Διάλογο άνοιξαν με τις εισηγήσεις τους οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Χρήστος Θωμαΐδης, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Karpos και του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας κ. Κώστας Φιλιππίδης και η Γενική γραμματέας του Youth Alliance - Krusevo. Στις αρχικές εισηγήσεις, μίλησε και η Πρόεδρος των Γυναικών Επιχειρηματιών της Βόρειας Μακεδονίας. Στο Διάλογο επίσης έδωσαν το παρών, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου κ. Παναγιώτης Κιοσσές, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Νυμφαίου κ. Πέτρος Τζιούτζιας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεχόβου κ. Στεφανίδης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νάντσης Δημήτρης και ο κ. Τεγόπουλος Παναγιώτης, μέλος του Διοικητικού Συλλόγου του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Φλώρινας εκπροσώπησε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Πάνος.Κατά τη διάρκεια του Διαλόγου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Χρήστος Θωμαΐδης, τόνισε πως είναι εξαιρετική αυτή η ευκαιρία που δίνεται στους νέους και νέες από τις δύο χώρες μέσω του προγράμματος “Europe for Citizens”, να ανταλλάξουν απόψεις, στάσεις και πεποιθήσεις σχετικά με το όραμα τους για μια Ενωμένη Ευρώπη, με τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και απασχόλησης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, τόνισε πως οι Δήμοι και από τις δύο χώρες, έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια κοινωνικά προβλήματα. Έθεσε το καίριο ζήτημα της νεανικής ανεργίας και του brain drain αλλά και ποιες ενέργειες υιοθετεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, ώστε να επιτευχθεί το brain gain.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν προοπτικές απασχόλησης των νέων ώστε η συμμετοχή τους από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα αποβλέπουν σε μια κοινή Ευρωπαϊκή πορεία χωρίς αποκλεισμούς. “Τα Βαλκάνια πρέπει να είναι πιο ισχυρά από ποτέ και να προσβλέπουν τόσο σε Ευρωπαϊκές, όσο και σε Βαλκανικές συνεργασίες, ώστε να επέλθει η ανάπτυξη στην κοινωνία για όλους τους πολίτες”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.