1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το πρώτο Φεστιβάλ Ξινόμαυρου «Αμύνταιο – Η Γη του Ξινόμαυρου» θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, στο «Κτήμα Δημόπουλος» από τον Δήμο Αμυνταίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους. Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου και εκπρόσωπος της ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού αναφερόμενη στο θέμα σημείωσε πως το φεστιβάλ γίνεται με στόχο την ανάδειξη αυτής της μοναδικής ποικιλίας του Αμυνταίου και των εξαίρετων κρασιών που βγαίνουν από αυτό έτσι ώστε να στηριχθεί η καλλιέργεια του να ασχοληθούν περισσότεροι νέοι και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο αγροτικός τομέας στην περιοχή που πρέπει καθώς  έχει μπει ήδη στην απολιγνιτοποίηση".

Από την πλευρά του ο Δήμος Αμυνταίου αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι "το Φεστιβάλ αναμένεται να φέρει τους λάτρεις του κρασιού κοντά στις γεύσεις του Ξινόμαυρου και να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα για όλη την κοινότητα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)