ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ : "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ"

Τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να «ανοίξουν» για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, παρουσίασε η  υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Πρόκειται σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ Σταύρο Παπασωτηρίου για σημαντικές ευκαιρίες να ξεκινήσουν νέα αναπτυξιακά έργα Ορεινού Τουρισμού και Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας στο νομό.Πιο συγκεκριμένα, για την ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού σε όλη τη χώρα διατίθενται 55 εκατ. ευρώ, άμεσα αξιοποιήσιμα λόγω του εμπροσθοβαρούς χαρακτήρα του Ταμείου Ανάκαμψης. Βασική επιδίωξη της δράσης που έχει ήδη «ανοίξει» είναι να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο τεράστιος φυσικός πλούτος και η ομορφιά ορεινών περιοχών όπως η Φλώρινα. Ειδικότερα, η δράση αυτή περιλαμβάνει την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων με προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων την 31η Μαρτίου 2024. Το ανώτατο όριο ανά επενδυτικό σχέδιο για χιονοδρομικά είναι 10 εκατ. ευρώ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι φορείς διαχείρισης χιονοδρομικών κέντρων. Για τα ορειβατικά καταφύγια το ανώτατο όριο ανά έργο είναι 250.000 ευρώ και δικαιούχοι μπορούν να είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ή φορείς διαχείρισης τους.

Επίσης, ιδιαίτερου περιφερειακού ενδιαφέροντος είναι και η δράση προϋπολογισμού άνω των 28 εκατ. ευρώ που αφορά την προώθηση του τουρισμού υγείας-ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών, η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης υφιστάμενων και δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι το σχέδιο της σχετικής πρόσκλησης δυνητικών δικαιούχων βρίσκεται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας από το αρμόδιο υπουργείο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενεργές προκηρύξεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα:

https://mintour.gov.gr/category/prokirixeis-proskliseis/

Αιτήσεις χρηματοδότησης έργων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:

https://tourism.development.mintour.gov.gr/

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)