"PROSVASIS GRAND GALA 2" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΜ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το “Prosvasis Grand Gala 2” διοργναώνει και φέτος η ομάδα του Κδαπ ΑμεΑ “Πρόσβαση” Φλώρινας στις 16 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Κτήμα Τριανταφυλλίδη που δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής ένταξης των παιδιών με αναπηρία. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με σκοπό τα Άτομα με Αναπηρία να εκφράσουν τις μοναδικές τους ικανότητες στην πασαρέλα, στον καλλωπισμό και στη μόδα, καθώς και να διασκεδάσουν μαζί με το κοινό. Απώτερος στόχος είναι η συμπερίληψη στο κοινωνικό σύνολο και η δημιουργία ενσυναίσθησης και θετικών συναισθημάτων σε μία πόλη που αλληλεπιδρά με τους πολίτες.

"Η πρωτότυπη ιδέα του “Prosvasis Grand Gala” εμπνεύστηκε από το project του “Beaute” που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, μέρα κατά την οποία τα παιδιά στο πλαίσιο της αυτόνομης διαβίωσης περιποιούνται τον εαυτό του", δήλωσε στην ΕΡΤ Φλώρινας η υπεύθυνη Ειρήνη Σταίου υπογραμμίζοντας πως "η χαρά των παιδιών φαινόταν στα χαμόγελα τους και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βιώσουν την ζωή ενός μοντέλου για μία μέρα. Έτσι λοιπόν, το όνειρο τους πραγματοποιήθηκε …έγιναν τα ΑΣΤΕΡΙΑ της πασαρέλας".
Υπογράμμισε δε ότι "το πρώτο “Prosvasis Grand Gala” είχε τρομερή επιτυχία και η απήχηση στο κόσμο ήταν τεράστια, όπου ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τα 500 άτομα. Τα παιδιά κέρδισαν τις εντυπώσεις, εξέφρασαν την μοναδικότητα τους και κατάφεραν να μπουν στις καρδίες όλων. Ένα τέτοιο γεγονός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και ο κόσμος το “αγκάλιασε”. Οι αίθουσες γέμισαν και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν. Η πρωτόγνωρη αυτή ιδέα δημιούργησε πολλές εντυπώσεις και συνέβαλε στο γεγονός να καλυφθεί από την δημοσιότητα. Η κοινοποίηση του φωτογραφικού υλικού και των βίντεο απέκτησαν πολλές προβολές, με αριθμό που πλησιάζει τα 197.000 views σε 5 μέρες. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τo βίντεο του Gala: https://fb.watch/nX5ZvV44ic/".
Η παρουσία της διαφορετικότητας και η συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία είναι μείζον ζήτημα του Κδαπ ΑμεΑ Πρόσβαση, όπου τα παιδιά με την υποστήριξη των θεραπευτών και τον εκπαιδευτικών τους θα πραγματοποιούν δράσεις δημιουργικού χαρακτήρα όπως το “Prosvasis Grand Gala” με αμείωτο ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)