Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 21, 2016

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ PROFESSOR HAIM ESHACH BEN-GURION ΣΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διάλεξη του Professor Haim Eshach Ben-Gurion University of the Negev, Israel με θέμα: «KINDERGARTEN A GARDEN FOR SCIENCE EDUCATION: The Israeli Curriculum for Science and Technology in the Kindergarten» διοργανώνει η οργανωτική επιτροπή του 10th International Conference on Conceptual Change, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα 9-12 Ιουνίου 2016. Η διάλεξη θα γίνει τη Τρίτη 01/03/2016, 6μμ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συγχαρητήρια στον Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα για την επάξια ανάληψη των καθηκόντων του ως Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δ. Μακεδονίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εικόνα
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης παραμένουν οι αγρότες των 69 μπλόκων μεταξύ των οποίων και τα 8 της Δυτικής Μακεδονίας και τα τρία της Φλώρινας, μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό. Όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η εκπρόσωπος των αγροτών του Αμυνταίου, της Φλώρινας και των Πύργων κ. Διαμάντω Κρητικού δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το συνάντηση καθώς δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολο τους τα 5 αιτήματα που έθεσαν στο πρωθυπουργό για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. «Το μόνο θετικό ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργό για τη θέσπιση αφορολογήτου ατομικού ορίου στα 9500 ευρώ» είπε ακόμα προσθέτοντας ότι «δεσμεύθηκε επίσης ότι θα είναι αφορολόγητες η συνδεδεμένη και εξισωτική ενίσχυση και οι αποζημιώσεις».

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Το τελευταίο του Χαρτί Παίζει ο Αίαντας Αμυνταίου

Εικόνα
Το Σάββατο (27/02 στις 20:00) ο Αίαντας Αμυνταίου φιλοξενείται στο ΔΑΚ Φλώρινας από τον Αμύντα Σκοπιάς, για την προτελευταία αγωνιστική της Α κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.Οι παίκτες του Αίαντα, μετά και την εντός έδρας ήττα (58-68) από τον Λασσάνη, παίξουν το τελευταίο τους χαρτί απέναντι στον Αμύντα Σκοπιάς, στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην κατηγορία, ωστόσο η επίτευξη αυτού του στόχου δεν βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια τους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Έτοιμος για το Ντέρμπι ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Με φόντο την κατάκτηση της 5η θέσης που οδηγεί στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου, θα παλέψουν σε διπλές αναμετρήσεις Αμύντας Αμυνταίου και Φιλώτας. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο (27/02 στις 18:00) με τον γηπεδούχο Αμύντα να χρειάζεται μόλις 1 βαθμό, για να καταλάβει και τυπικά την 5ηθέση, καθώς εκκίνησε το β γύρο με 4 βαθμούς, ενώ Φιλώτας με 2 Βαθμούς.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ-ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης από τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας και τον Δήμο Έδεσσας, θα λειτουργήσει Σχολή Κριτών – Χρονομετρών στην Άρνισσα.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Υπόμνημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας έστειλαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας σχετικά με τη διάθεση μέρους των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών.

ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Εικόνα
Τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Θανάση Βαλτινό θα τιμήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με την ανώτατη τιμητική διάκριση.Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα, με την με αριθμό 29/16 απόφασή του, να τιμήσει το Θανάση Βαλτινό με το χρυσό μετάλλιο της Δυτικής Μακεδονίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής προσφοράς του στα γράμματα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας και συνεργάτες θα επισκεφτούν Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων παραγωγών στον τομέα της κτηνοτροφίας (αγελαδοτροφία-αιγοπροβατοτροφία).

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εικόνα
Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στην ΣΤ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Φλώρινας στο πλαίσιο του προγράμματος Προχωρώ από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ. Οι υπεύθυνοι του Συμβουλευτικού σταθμού και του ΚΕΣΥΠ ενημερώνουν τους γονείς για τα αισθήματα που μπορεί να έχουν τα παιδιά τους κατά τη μετάβαση τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι ίδιοι να βοηθήσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει πιο ομαλά και τα παιδιά να μην νιώθουν περίεργα στο νέο σχολικό περιβάλλον που θα βρεθούν.

Έναρξη υποβολής δηλώσεων εφαρμογής (Υποβολή Αιτήσεων) έτους 2015 για όλες τις δράσεις του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013

Εικόνα
Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς και σύμφωνα με το υπ.αριθμ 38595/15-02-2016 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, (784/16.02.2016 ΔΑΟΚ) γίνεται γνωστό ότι τροποποιείται η υποβολή των δηλώσεων εφαρμογής για το έτος 2015.Για όλες τις δράσεις οι ημερομηνίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΠΕΚΕΠΕ opekepe.gr, Δράσεις του Μέτρου 214 (Γεωργοπεριβαλλοντικές Δράσεις), Απόφαση Παράτασης Δηλώσεων Εφαρμογής Έτους 2015.

Παρατείνεται η Περίοδος Ενεργητικής Επιτήρησης της λύσσας έως 31/03/16

Εικόνα
Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η περίοδος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2016.Υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή των κυνηγών -παράλληλα με τα συνεργεία δίωξης-στη συλλογή δειγμάτων στα πλαίσια της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού (θανάτωση ζώντων αλεπούδων), είναι δυνατή έως την λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

Ένας χρόνος χωρίς το Θωμά Δημητριάδη

Εικόνα
Σε λίγες ημέρες (Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου μας, Θωμά Δημητριάδη. Η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι γνωστοί και οι φίλοι του θα παρευρεθούμε αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 το πρωί στο ετήσιο Μνημόσυνο, το οποίο θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Οι συνάδελφοι του από την ΕΡΤ Κοζάνης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, στα πλαίσια λειτουργίας του Εργαστηρίου «Πρώτες Βοήθειες» που διοργάνωσε το σχολείο με υπεύθυνη την καθηγήτρια του σχολείου κ. Χριστίδου Κων/να. Η Προϊσταμένη του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας κ. Ειρήνη Γρατσία, μέσα από 7 τακτικές συναντήσεις 3 ωρών, παρείχε σε ομάδα εκπαιδευομένων του σχολείου ενημέρωση για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, για τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών και, κυρίως, για τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν με ασφάλεια σε έκτακτα περιστατικά.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των νέων μελών του Δ.Σ., τα οποία εκλέχτηκαν κατά Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, με μοναδικό θέμα την κάλυψη των θέσεων του νέου Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ. που προέκυψε μετά από μυστική ψηφοφορία και έχει τριετή θητεία είναι το εξής:

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εικόνα
Ανοιχτοί θα μείνουν σήμερα οι δρόμοι και τα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής από τα τρία μπλόκα της Φλώρινας καθώς εκπρόσωποι τους βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν στις 10:30 με το Πρωθυπουργό. Τα αιτήματα που θα θέσουν στον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων, μεταξύ των οποίων και της Δυτικής Μακεδονίας, είναι 5 με πρώτο και κύριο την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Πηγή:www.ert.gr/florina

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Δυο ημεδαπούς 26 και 19 ετών, για κλοπές συνέλαβαν στη Νεάπολη Κοζάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης. Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νεάπολη Κοζάνης, αστυνομικοί κατέλαβαν τους προαναφερόμενους την ώρα που αφαιρούσαν από περίπτερο μικροαντικείμενα και τους συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΩΓΟΥ

Εικόνα
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ευχαριστούμε τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας που όλον τον καιρό της νοσηλείας του πατέρα μας Γεωργίου Γώγου, συμπαραστάθηκαν, βοήθησαν στην νοσηλεία, μα πάνω από όλα φέρθηκαν ως Άνθρωποι, αγόγγυστα, ανεξαρτήτως ώρας ή ημέρας.

ΒΟΛΕΙ: O Ετήσιος Χορός του Α.Σ. «Αριστέας» Φιλώτα

Εικόνα
Ο σύλλογος Πετοσφαίρισης του Αριστέα, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00, στην οικογενειακή ταβέρνα «Κατσουπάκης» στο Φιλώτα.Τιμή πρόσκλησης 12€ για τους ενήλικες και 8€ για τα παιδιά (με πλήρες γεύμα).Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΒΟΛΕΙ: Φινάλε με Ήττα για τον Αριστέα Φιλώτα…Τέλος ο Ιωάννου

Εικόνα
Με ήττα συνοδεύτηκε η τελευταία αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΜ, για τη γυναικεία ομάδα του Αριστέα Φιλώτα. Οι παίκτριες του Θοδωρή Ιωάννου γνώρισα την ήττα στα Γρεβενά από την ομώνυμη ομάδα με 3-0 σετ (25-11, 25-17, 25-14).

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εικόνα
Οι αριθμοί αμείλικτοι.Το δράμα ανείπωτο.Οι εικόνες συγκλονιστικές. Το δράμα των προσφύγων δεν έχει αφήσει κανένα ασυγκίνητο αφού, είτε λίγο είτε πολύ, όλοι –μετά από μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης- γνωρίζουν πια τι σημαίνει πόνος, ταλαιπωρία, πείνα, απόγνωση.

ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Ε65

Εικόνα
Η επαναδρομολόγηση του οδικού άξονα Ε65 βεβαιώνεται μέσα απο την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη που διαβίβασε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκο.Ως γνωστόν, ο αυτοκινητοδρόμος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) (Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός) εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Αξόνων, θα βοηθήσει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης και θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπελασιμότητα προς την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Εικόνα
Επιστολή με θέμα την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών απέστειλαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκφράζοντας την ανησυχία όλων των αστυνομικών για τα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη και επηρεάζουν άμεσα και την Δυτική Μακεδονία.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φέτος η καρδιά της αποκριάς χτυπάει στο Ξινό Νερό από τις 10 έως τις 14 Μαρτίου! Θα το κάψουμε, μικροί - μεγάλοι!!! Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα αποκριάτικο party για τους μικρούς μας φίλους και ένα ξέφρενο ZUMBA PARTY, αμέσως μετά διασκεδάζουμε όλοι μαζί παρέα με παραδοσιακή ορχήστρα!

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2015 ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3κ/2015 (ΦΕΚ 4/3-6-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεωνπροσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.E.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε (ΔΕΗ Α.Ε.).

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ “In Vino Estate” ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ «Στάλα Χρυσή 2015»!

Εικόνα
Χρυσό μετάλλιο για την οινοποιία «In Vino Estate» των αδελφών Τσίπα, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού παγκοσμίως, που έγινε στο Βερολίνο υπό την αιγίδα του OIV και του UIOE. Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2016, με 5.768 συμμετοχές κρασιών από όλο τον κόσμο, το λευκό κρασί «Στάλα Χρυσή 2015» (Sauvignon Blanc) της In Vino Estate κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο φιγουράροντας δίπλα σε πολλά επώνυμα Château.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικές Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Οι προβολές συνεχίζονται με την ελληνική κωμωδία φαντασίας "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ" και η δραματική ταινία "ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ" (Χρυσή Σφαίρα 2016, βραβείο κοινού tiff, υποψήφια για 4 βραβεία όσκαρ)!

11ο / 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών - Γυναικών Θεσσαλονίκη, 23 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2016

Εικόνα
Γίνε εθελοντής, γίνε εθελόντρια! Πάρε μέρος στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ κωφών Το 11ο / 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών - Γυναικών ετοιμάζεται να υποδεχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θεσσαλονίκη από 23 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2016.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος θὰ ἑορτάση τὰ ὀνομαστήριά του τήν 26ην Φεβρουαρίου 2016.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εικόνα
Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του γνωστού φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη, ενός οικουμενικού Έλληνα, που με τον φακό του αιχμαλώτισε στιγμιότυπα που θα μείνουν ανεξίτηλα στην αιωνιότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας με θέμα: Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κλείσουν κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Άκαρπη απέβη η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του Αμυνταίου και των Πύργων στο κόμβο του Αντιγόνου κ. Διαμάντω Κρητικού στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου. Η κ. Κρητικού τόνισε πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός καθώς όπως είπε δεν υπήρχε σημείο που να τέμνονται οι απόψεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό. «Παραμένουμε στα μπλόκα όπως πράξαμε τόσες μέρες» είπε ακόμα υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας θα αποφασιστούν στη σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00 στο Άργος Ορεστικό.Στο τελωνείο της Νίκης ο δρόμος θα κλείσει σήμερα μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6, μέχρι τις 10 το βράδυ. Στην Κρυσταλλοπηγή δε θα γίνει κανένας αποκλεισμός μέχρι τις 12, οπότε και θα γίνει συνάντηση των αγροτών του μπλόκου. Πηγή: www.ert.gr\florina

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η ΝΟ.Δ.Ε Φλώρινας σε συνεργασία με τις ΝΟ.Δ.Ε Γρεβενών – Καστοριάς – Κοζάνης σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30, στο κέντρο δεξιώσεων «Event Plaza» (Κόμβος Πετράνων προς Αεροδρόμιο) στην Κοζάνη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εικόνα
Επιστολή προς τους βουλευτές των νομών Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας απέστειλε το δίκτυο ενεργειακών δήμων, ζητώντας να τους διατεθεί μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΚΑΣΑ..."

Εικόνα
Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας σας προσκαλεί την Τετάρτη 24/Φεβρουαρίου/2016 και ώρα 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» στην πρώτη μαύρη κωμωδία του Ποντιακού θεάτρου «Ο τελευταίος να κλείσει την κάσα…»του Δημήτρη Πιπερίδη.Τιμή εισόδου 7€. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτό γλέντι στο κέντρο διασκέδασης «Ο ΜΙΜΗΣ» στο Αμμοχώρι.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΕΑ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΗ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗ -ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performanceαπό τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου 25.02 – 26.03.2016 Εγκαίνια Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, 19.00 – 22.00 Ένα ζωγραφικό ανάπτυγμα κομμένων λουλουδιών περιστρέφεται γύρω από μια γλυπτική εγκατάσταση σκύλων και μετατρέπει το χώρο σχηματικά και χρωματικά, σε τόπο προσδοκίας της αρχής και του τέλους.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην Κοζάνη σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, συνήλθε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά τον πρόωρο και άδικο θάνατο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου, ακούραστου εργάτη των κοινών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, Βασίλειου Πάτρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση  προς  τον Πρωθυπουργό με Θέμα: Κινητοποιήσεις αγροτών κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΠΡΟΓΡΑMMΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΩΝ MΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ MΕ ΔΙΔΥMΟ ΕMΠΡΟΣΘΙΟ ΤΡΟΧΟ MΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Γενικός ∆ιευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας με απόφαση του Περιφερειάρχη ∆υτικής Μακεδονίας «Πρόσκληση δικύκλων µε έδρα τον Νοµό Φλώρινας για τεχνικό έλεγχο». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Αναρτητέο στο ∆ιαδίκτυο ΝΑΙ Χ ΟΧΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας - Κύπελλο "Ελευθέρια" Ιωάννινα

Εικόνα
Με βουτιά στα βαθιά νερά της Πρακτικής Σκοποβολής ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για τους αθλητές της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας. Μολονότι η προετοιμασία βρίσκεται στο ξεκίνημα, αποφασίστηκε η συμμετοχή τεσσάρων αθλητών της Λέσχης στον διεθνή αγώνα «Ελευθέρια» στις 21/02/2016 στα Ιωάννινα με διοργανωτή τον Budo. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Υποδεχόμαστε το Κτήμα Στεργίου & συνδυάζουμε τα κρασιά του με αλλαντικά Μπέλλη! Το Σάββατο στις 27/2 στις 7 μ.μ. στον Αριστοτέλη, υποδεχόμαστε το οινοποιείο Κτήμα Στεργίου από την Καστοριά. Δοκιμάζουμε τρία μοναδικά κρασιά: Άσπρη Πέτρα Λευκός 2015, Κόκκινη Πέτρα Ερυθρός 2009 & Κτήμα Στεργίου 2008.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΤΡΑ

Εικόνα
Η αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά το Βασίλη Πάτρα. Ο Βασίλης Πάτρας υπηρέτησε για πολλά χρόνια τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας από κάθε θέση αφήνοντας το στίγμα του, ξεκινώντας ως πρόεδρος της κοινότητας Γαλατινής και συνεχίζοντας ως δήμαρχος Ασκίου και αργότερα ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.Άνθρωπος πράος κι ευγενής κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και δούλεψε με συνέπεια κι αξιοπιστία από όλα τα πόστα που κλήθηκε να αναλάβει.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του γνωστού Φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη που έφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια. Το Δ.Σ αποφάσισε δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο και να παραστεί στην κηδεία του. Αιωνία του η μνήμη.

ΚΑΡΑΤΕ: Νέες Διακρίσεις για την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών ο ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄

Εικόνα
Ικανοποιημένη επέστρεψε η Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών ο ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄ από το 3ο Κύπελλο Καράτε εγχρώμων και μαύρων ζωνών «Αντωνία Τσαμουρίδου» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ Μακροχωρίου Ημαθίας στο οποίο έλαβαν μέρος 474 αθλητές από 29 Συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Εύκολο Απόγευμα για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στο ΔΑΚ Αμυνταίου ο Αμύντας, ο οποίος επιβλήθηκε του Α.Ο. Κοζάνης με 38-9, για την 11η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Β Εθνικής.Ο Αμύντας με εξαιρετική αμυντική παρουσία και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο να θέσει τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 37 ΑΤΟΜΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς η πρόσληψη 37 ατόμων επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου για το έργο «Εργασίες Αρχαιολογίας στα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑ∆ΑΣ Α.Ε». για το χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών με δυνατότητα παράτασης, στις παρακάτω ειδικότητες. ΠΕ Αρχαιολόγων Πέντε (5) θέσεις Τ.Ε. Μηχανικών Μια (1) θέση Τ.Ε. Συντηρητών Αρχαιοτήτωνκαι έργων τέχνης (Κατεύθυνση Α)και ελλείψει αυτών ∆.Ε. Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Μία (1) θέση ΥΕ Ειδικευµένων Εργατών Τριάντα (30) θέσεις Τέσσερις