Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Νίκλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αλαβάκη , τον κ. Μεταξά Δημήτρη , μέλη του Δ.Σ και εργαζόμενους. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, τα οποία διογκώθηκαν την τελευταία τετραετία με κυρίαρχο το ζήτημα της υψηλής φορολογίας, τις χαμηλές τιμές στο γάλα , στο κρέας και στα οπωροκηπευτικά .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ερώτηση προς: Τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με Θέμα: Ξαφνική και αναίτια αύξηση φορολογίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα" κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΜΕΡΟΣ Α

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων, συνεχίζει τη λειτουργία του, με την αποστολή πληροφοριακών κειμένων της θεματικής ενότητας «Θέματα Απασχόλησης».Τα άτομα με αναπηρία υφίστανται σοβαρές διακρίσεις στο χώρο της εργασίας. Τα ερευνητικά δεδομένα της περιόδου, δείχνουν το τεράστιο χάσμα στα επίπεδα απασχόλησής τους, σε σύγκριση με τον πληθυσμό χωρίς αναπηρία.Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που κυρώθηκε στη χώρα μας το 2012, εντούτοις, αποτυπώνει με νομικά δεσμευτικό τρόπο την ανάγκη πολιτικών για την άρση εμποδίων, την ίση μεταχείριση, τη δημιουργία προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου της εργασίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Δήμος Φλώρινας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και η Φωτογραφική Ομάδα Ροές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, διοργανώνουν φωτογραφική έκθεση ενάντια στη βία κατά των γυναικών με τίτλο «Υπάρχω (;)».Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 19.30 μ.μ. στην Αίθουσα Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου, της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ EUROMOSAICA ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στο Φιλώτα και στο Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα θα λάβει χώρα η 5η Συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Euromosaica” του Erasmus+ με κωδικό: (2017-1-LV01-KA219-035419_2). Τα σχολεία εταίροι είναι το Ventspils Parventa Elementary School (Λετονία), που είναι και συντονιστής, το Istituto Comprensivo n° 10 Taormina (Ιταλία), το Direzione Didattica Statale 1° Circolo Di Ischia (Ιταλία), το Základná škola s materskou školou Babín (Σλοβακία), το Osnovno uchilishte Hristo Botev Rakovski (Βουλγαρία), το Sehit Erhan Tastimur Ilkokulu Adana (Τουρκία), το Scoala Gimnaziala Nr1 Vlădești Arges (Ρουμανία) και το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα.Το πρόγραμμα ”Euromosaica” επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση των  μαθητών σχετικά με την ποικιλομορφία της Ευρώπης και ενθαρρύνει το διάλογο, την αλληλοκατανόηση μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων, των σχολικών κοινωνιών των οκτώ ευρωπαϊκών περιφερειών (Λετονία, Ιταλία - Ίσκια και Σικελία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία).

ΤΕΣΤ WAIS V ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας ενημερώνει τους συγγενείς των ατόμων με αναπηρία και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη αποδέκτη Υπηρεσιών Υγείας, ότι διαθέτει το τεστ (WAIS V), για τον προσδιορισμό του Δείκτη Νοημοσύνης για ενηλίκους.Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται για το εν λόγω τεστ στην ψυχολόγο του Νοσοκομείου, κλείνοντας ραντεβού στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων καθημερινά στο τηλέφωνο 2385350140.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αμυνταίου αλλά και στους στόχους που έχει θέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητας του. Ο κ. Γιαννιτσόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος υστερεί σημαντικά σε καίριους τομείς και παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε επίπεδο ποιότητας της καθημερινότητάς μας, σε επίπεδο πολιτισμού,σε επίπεδο στήριξης της επιχειρηματικότητας και γενικότερα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας. 
 Κυρίες και Κύριοι,Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,Φίλες και Φίλοι,
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας προκειμένου σήμερα να σας παρουσιάσω την υποψηφιότητά μου, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη του Δήμου Αμυνταίου».

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2 γυναίκες, μία 39χρονη ημεδαπή και μία 47χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενες για μεταφορά ενός παράτυπου μετανάστη συνελήφθησαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι η 39χρονη ως οδηγός και ιδιοκτήτρια του οχήματος μετέφερε από κοινού με την 47χρονη, παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναν 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος της 47χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -6- ετών και -3- μηνών για σωματεμπορία από κοινού και κατ΄ επάγγελμα, καθώς και για κλοπή, ενώ σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα αλλά και σε έδαφος SCHENGEN.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ -ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας συμπράττουν για να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δραματουργούς όλων των εποχών και το θέατρό του τον Άντον Τσέχωφ. Η εκδήλωση " Χώρα Τσέχωφ - Αφιέρωμα στον Άντον Τσέχωφ" θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.
Σε ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής με κοστούμια εποχής σχεδιασμένα και πραγματοποιημένα από τους φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιαστεί μια πολύπτυχη δράση με προσεγγίσεις στο έργο και το βίο του Άντον Τσέχωφ, θεατρικό αναλόγιο με αποσπάσματα από το "Βυσσινόκηπο" το κύκνειο άσμα του συγγραφέα καθώς και έκθεση Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας με εργασίες φοιτητών του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών για το ίδιο έργο.Την καλλιτεχνική και επιστημονική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τάσος Πρωτοψάλτου.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ

36χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κέρκυρας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Παράλληλα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, διότι στερούνταν εγγράφων που να του επιτρέπουν την νόμιμη παραμονή στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με συνολική ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών και συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλωρίνης, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΕΣ και με την απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση αυτού της 7ης Φεβρουαρίου 2019, για διεξαγωγή στις 31/03/2019 Περιφερειακών Συνελεύσεων ταυτόχρονα σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του ΕΕΣ, για την εκλογή των Περιφερειακών Συμβουλίων τους, συγχρόνως και με την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΣ για την εκλογή Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Δεοντολογίας, καλεί τα Μέλη του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλωρίνης σε Περιφερειακή Συνέλευση που θα συγκληθεί την 31η Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης διεξαγωγής της την 11 π.μ., στη Φλώρινα, στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Ημιώροφος Διοικητηρίου, Πτολεμαίων 1, με τηλέφωνο 2385350596, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
-Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης 9 Μελών και 2 Αναπληρωματικών Μελών για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλωρίνης.

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Το Σάββατο 23/3/2019 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων (U15). Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με 6 αγόρια και 8 κορίτσια. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά ήταν πολύ μικρότερα σε ηλικία από την κατηγορία τους. Συνολικά αγωνίστηκαν 79 αθλητές διεκδικώντας τις 6 θέσεις πρόκρισης και 21 κορίτσια για 5 θέσεις πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει στη Φλώρινα τον Μάιο.

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

3  διακινητές, όλοι τους αλλοδαποί, ηλικίας 41, 47 και 63 ετών, για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας, συνολικά 3 αλλοδαπών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνελήφθησαν  στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας. Στην πρώτη περίπτωση,  στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 47χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 20 και 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.